2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Hírek - Agrárpénzek

700 milliárd a tét: így készítik elő az új pályázatokat

Pályázati munkacsoportok jöttek létre a Miniszterelnökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) részvételével annak érdekében, hogy előkészítsék az idénre tervezett új agrár-vidékfejlesztési pályázatok kiírásait - közölte az agrárszektor.hu-val Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. A hivatalnak kell kialakítania a pályázatok benyújtásához szükséges elektronikus felületeket, majd neki kell befogadnia és kezelnie a pályázatokat. Az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség az idén 31 felhívás megjelentetését tervezi, amellyel több, mint 700 milliárd forintot pályáztat meg az összesen 1300 milliárd forint uniós és hazai forrást közvetítő, 2014-2020-as Vidékfejlesztési Programban (VP).
 
 

Munkacsoportokat hozott létre a Miniszterelnökség annak érdekében, hogy előkészítsék az idénre tervezett új agrár-vidékfejlesztési pályázatok kiírását - mondta az agrárszektor.hu-nak Gyuricza Csaba. A testületekben többek között az FM, az MVH és a NAK szakemberei is részt vesznek. A munkacsoportok feladata, hogy kidolgozzák a vidékfejlesztési felhívások részleteit.

A pályázati felhívások előkészítésére szükség van ahhoz, hogy az MVH kialakíthassa a pályázatok benyújtásához szükséges elektronikus felületeket. A piaci szereplőknek ugyanis az MVH-hoz kell benyújtaniuk pályázataikat, amelyeket a hivatalnak kell befogadnia és kezelnie.

Mint ismert, a kormány határozata szerint a Miniszterelnökség még az idén 31 felhívást tesz közzé, amelyekkel csaknem 710 milliárd forintot pályáztat meg az összesen 1300 milliárd forint uniós és hazai forrást közvetítő, 2014-2020-as VP-ben. A határozat feszített ütemtervet állapít meg, ehhez alkalmazkodva az előkészületek felgyorsultak annak érdekében, hogy a felhívások mielőbb megjelenhessenek.

A Miniszterelnökség a 31-ből októberben már két pályázat - az agrár-környezetgazdálkodás (akg) és az ökológiai gazdálkodás - kiírását megjelentette. A következő VP-felhívás az állattartó telepek támogatásait tartalmazza majd - tette hozzá az MVH elnöke.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu