2020. szeptember 24. csütörtök Gellért, Mercédesz

Hírek - Agrárpénzek

Csendesen alakult a hét utolsó napja az árutőzsdén

Meglepetések nélküli, eseménytelen napot produkált pénteken az árutőzsde, az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) jelentése nem kavarta fel az állóvizet. Rövidebb távon egyelőre nincs sok esély arra, hogy a negatív, illetve stagnáló trendek megforduljanak – mondta el megkeresésünkre a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.
 
 

Elhanyagolható, mindössze egy centes növekedést tudott felmutatni a szója pénteken, amit az elmúlt időszak árzuhanásait látva akár pozitívumként is lehetne értékelni, azonban így is egyre inkább közelít a támszinthez, aminek áttörése igen veszélyes lehet. A jelenlegi adatok alapján egyre reálisabbnak tűnik az 1500-1550 közötti árszint elérése a közeljövőben. Pénteken 1620 dollárcenten nyitott, hozzávetőlegesen 10 centes emelkedést, majd majdnem ugyanekkora csökkenést követően 1621 centen zárt.


A búza árát továbbra is oldalazó mozgás jellemezte, ezúttal felfelé sikerült elmozdulnia: 881 dollárcentes nyitóárához képest 897 centen sikerült zárnia. Egyelőre a mai napon is növekedés figyelhető meg, ha kitart a jó hangulat akár a 910-915 dollárcentes árszint sem kizárt.


A kukorica árát pénteken minimális emelkedés, a mai napon pillanatnyilag 0,1 százalékos mínusz jellemzi. Nyitóára 745 dollárcent volt, a nap végére mindössze 748 centig tudott emelkedni. Az ár gyakorlatilag elvesztette támaszait, így pillanatnyilag nem látni mi tudná megfordítani, vagy akár megállítani az áresés trendjét. Jelenleg egy 725-720 dollárcent környéki árszintre történő esés tűnik a legvalószínűbbnek az elkövetkezendő három hét során.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu