Drágul a kukorica: hajszálnyira a rekordtól!

agrarszektor.hu
Több mint két és féléves csúcsra drágult hétfőn a kukorica, s már csak egy hajszál választja el a 2008-as élelmiszerválság idején elért ártól.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kukorica ára 7,45 dollár volt a meghatározónak tartott chicagói gabonatőzsdén bushelenként, ami a legmagasabb ár 2008 július óta. Akkor 7,65 dollárba került a kukorica. Az ellátással kapcsolatos aggodalmak felerősödése miatt a befektetők vásárolnak, így további drágulást várnak a piacon - írja az MTI.

Elemzők rámutattak: az újabb drágulást egyebek mellett az váltotta ki, hogy az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma, az USDA a vártnál kisebb kukoricakészletekről számolt be, mert erőteljesen nőtt az állattenyésztők, az etanolgyártók, valamint az importáló országok kereslete. Az amerikai készletek 15 százalékkal alacsonyabbak, mint tavaly, s fennáll a veszély, hogy egy esetleges termeléskiesés miatt a következő egy évben világszerte szűkössé válhat a takarmánykukorica kínálata.

A kukorica magával húzta a többi gabonaféle árát is, a búza 1,1 százalékkal drágult,7,68 dollárra bushelenként, a szója ára 0,6 százalékkal ment fel, 14,01 dollárra bushelenként.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57