Kétmillió forintnyi üzemanyagköltség-megtakarítás

Kétmillió forintnyi üzemanyagköltség-megtakarítás (x)

agrarszektor.hu
A megfelelő üzemi nyomáson használt Michlein ultraflex abroncsnak köszönhetően.

Az 1990-ben alapított Totyafarm Kft. családi gazdaság. 1 300 hektáron gazdálkodnak, csemegekukoricát, zöldbabot, takarmánykukoricát, cukorrépát, olajnövényeket és hagyományos gabonaféléket termelnek.

Érdeklődésük fókuszában mindig is a terményspektrumnak leginkább megfelelő, ugyanakkor nyereséges gazdálkodást lehetővé tevő megoldások álltak.

Nyomásszabályozó rendszerrel ellátott MICHELIN Ultraflex abroncsokat 2014 óta használnak mezőgazdasági vontatóikon, trágyaszóróikon és pótkocsijaikon.
Az Ultraflex gumiabroncsok használata során elengedhetetlen a megfelelő üzemi nyomás beállítása. A MICHELIN Ultraflex abroncs igen alacsony nyomáson használható, így kevesebb üzemanyag kerül felhasználásra, vonóereje hatékonyabb, ellenálló képessége nagyobb - nem beszélve kisebb mértékű talajtömörítő hatásáról, amelynek révén még kedvezőbben alakul a termelékenységi mutató.
Az Ultraflex technológia alacsonyabb nyomás mellett is lehetővé teszi ugyanazt a terhelhetőséget, mint a standard radiál technológia. Az abroncs felépítménye strapabíró, de hajlékony, ezáltal a talajlenyomat nagyobb felületen alakul ki, megnövekedett kapaszkodóképességet eredményezve. 

"A két technológiának köszönhetően már az első évben megtapasztalhattuk ennek a megoldásnak az előnyeit, mind a kedvezőbben alakuló üzemanyag-felhasználás, mind pedig a talajkímélés tekintetében" - mondja Borbély István, a Totyafarm Kft. munkatársa.

Ha a terméket mindig a megfelelő üzemi nyomáson használjuk, az abroncs kevésbé kopik. 6 300 üzemóra után a MICHELIN Axiobib abroncs mintázati bordáin 35 mm profilmélység mérhető - az eredeti 56 mm-ből. 

A Deraland Kft. a PTG abroncsnyomás-szabályozó rendszerek magyarországi forgalmazója.
A PTG kézi, félautomata és automata nyomásszabályozó rendszereket gyárt.
Az automata nyomásszabályozó rendszer elsődleges funkciója, hogy az abroncs üzemi nyomását figyelemmel kísérje.
Szántóföldi használat esetében munka közben csökkenti a szükséges mértékben az üzemi nyomást, így megfelelő méretű talpnyomat alakul ki, mindig a kellő számú mintázati borda biztosítja a talajjal való kapcsolatot és a szükséges vonóerőt.

Közúti használatkor a rendszer megnöveli a nyomást, hogy a futókopás lassabb, az üzemanyag-fogyasztás pedig alacsonyabb legyen.

Látogasson el a Michelin weboldalára, ismerje meg gazdálkodók számára ajánlott megoldásainkat: www.michelin.hu

 

 

 

 

 

 

 

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?