2019. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Hírek - Agrárpénzek

Magyar-lett egyetértés a Közös Agrárpolitikáról

A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Magyarország és Lettország. Magyarország szerint a tagállami befizetések növelése nélkül nem tartható a jelenlegi támogatási rendszer.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Lettország és Magyarország is egyetért abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség a KAP-ban, és ehhez megfelelő forrásokat kell biztosítani - derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből. Az EU-s agrártámogatások jövőbeni megmaradása érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Jänis Düklavsz lett miniszter közös fellépésben állapodott meg Rigában, miután a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztettek. 

A tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévő támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható - emelte ki a magyar miniszter. A két ország találkozóján szó volt a földtörvényről, a kárenyhítési rendszerről, a klímaváltozásról és a termelői piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu