2021. április 18. vasárnap Andrea, Ilma

Hírek - Agrárpénzek

Magyar-lett egyetértés a Közös Agrárpolitikáról

A Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni forrásfelhasználásának lehetőségeiről és a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztetett Magyarország és Lettország. Magyarország szerint a tagállami befizetések növelése nélkül nem tartható a jelenlegi támogatási rendszer.
 
 

Lettország és Magyarország is egyetért abban, hogy 2020 után továbbra is kétpilléres rendszerre van szükség a KAP-ban, és ehhez megfelelő forrásokat kell biztosítani - derül ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből. Az EU-s agrártámogatások jövőbeni megmaradása érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Jänis Düklavsz lett miniszter közös fellépésben állapodott meg Rigában, miután a kelet-közép-európai álláspontok összehangolásáról egyeztettek. 

A tagállami befizetések emelése nélkül a jelenleg érvényben lévő támogatási rendszer a továbbiakban nem tartható - emelte ki a magyar miniszter. A két ország találkozóján szó volt a földtörvényről, a kárenyhítési rendszerről, a klímaváltozásról és a termelői piacok egészséges élelmiszerekre gyakorolt hatásáról is. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu