2019. december 6. péntek Miklós

Hírek - Agrárpénzek

Sokba kerül a pénz védelme: 181 millió euró a csalók ellen

Az Európai Bizottság 181 millió euró (mintegy 56 milliárd forint) összeggel javasolja támogatni a 2021-2027 közötti időszakra szóló hosszú távú uniós költségvetést érintő csalás, korrupció és egyéb szabálytalanságok elleni küzdelem érdekében tett tagállami erőfeszítéseket - közölte ma az uniós bizottság.
 
 

Günther Oettinger uniós költségvetési biztos a javaslat ismertetésekor elmondta, az új uniós csalás elleni program Európa szerte finanszírozza majd a csalás elleni jogszabályokat alkalmazók célzott képzését, a közöttük megvalósuló információcserét. Ezen kívül támogatást nyújt majd nyomozati tevékenységekhez a csalás felderítésére és kivizsgálására használt technikai eszközök megvásárlása révén, valamint elősegíti a biztonságos információs rendszerekhez való hozzáférést.

A tagállami jogalkalmazók közötti együttműködés megszilárdítása és a mai tudományos szintet képviselő vizsgálati eszközök biztosítása jelentősen megkönnyítheti a csalók azonosítását, a csempészek feltartóztatását vagy a közbeszerzési eljárások során tapasztalt korrupció megakadályozását

- fogalmazott a biztos. A támogatás lehetővé teszi majd egyebek mellett digitális kriminalisztikai berendezések finanszírozását, valamint keresőkutyák kiképzését, hogy könnyebben feltárják a kereskedelmi forgalomban fennálló anomáliákat és leleplezzék a tiltott, vagy hamis termékek behozatalával kapcsolatos csalás jelentős eseteit. A program támogatni fogja a tagállami vámhatóságoknak a vizsgálatok lefolytatása érdekében közösen kifejtett erőfeszítéseit, mivel az ilyen közös műveletek kulcsfontosságúak a határokon átnyúlóan működő bűnszervezetek felszámolása során.

Vizsgázik a NAV egyik szolgálati kutyája (MTI Fotó: Mohai Baláz)

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu