Elküldte alkalmazottait a Mórakert

agrarszektor.hu
Nem termel a felszámolás alatt lévő Mórakert tész: az alkalmazottakat elbocsátották, a létesítményeket őrzik. Több mint 4 milliárd forintra tartanak igényt a hitelezők.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Mórakert a felszámolás alatt nem működik, mivel nincs forgótőkéje, munkavállalói távoztak, illetve az utolsó 10-nek felmondtak - foglalta össze a január óta történteket egy mondatban Kaszó Éva felszámolóbiztos a Délmagyarország napilapnak. A szövetkezet már a felszámolás előtt leállt.

A hitelezői igények több mint 4 milliárd forintot tesznek ki. A tész legnagyobb hitelezői a bankok: a Mórakert valamennyi ingatlana az ő jelzálogjogukkal terhelt, a beszállítói követelés azonban elenyésző. A csődtörvény értelmében a vagyont értékesíteni kell: először a kisebb vagyontárgyakra írnak ki pályázatot, majd a működőképes részeket adják el.

A Csongrád Megyei Bíróság idén januárban rendelte el a Mórakert Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezet felszámolását. A sokáig mintának tekintett, 142,7 millió forint jegyzett tőkéjű tész árbevétele a 2007-es 5,2 milliárd forintról 2009-re 2 milliárdra csökkent, saját tőkéje pedig már 2008-ban negatívba fordult. Az adósság tavaly márciusra elérte a 3,6 milliárd forintot, vagyona jelzáloggal terhelt, az utolsó hónapokban gyakorlatilag nem végzett érdemi tevékenységet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?