2020. április 9. csütörtök Erhard

Hírek - Állat

Karcagon ejtette ámulatba a mongolokat Fazekas

25 millió dolláros magyar állami kötött segélyhitelből magyar szakemberek újítják fel Mongóliában azt az állatgyógyászati vakcinákat gyártó biokombinátot, amelyet évtizedekkel ezelőtt ugyancsak magyarok építettek fel a mongol főváros közelében fekvő Songinóban. Erről állapodott meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Radnaa Burmaa mongol élelmezésügyi és mezőgazdasági miniszterrel, aki karcagi programján egy családi gazdaságot, egy tésztafeldolgozó üzemet és egy biogazdaságot látogatott meg.
 
 

A korszerűsítés koordinálására és a kapcsolatok további kiépítésére magyar-mongol tárcaközi munkacsoport alakul – jelentette be Fazekas Sándor Karcagon. Az 1960-as években épült mongol üzem állatgyógyászati termékeket és vakcinákat állít elő. Az előkészítési szakaszban tartó beruházás várhatóan közös élelmiszerbiztonsági, állategészségügyi és nyomonkövethetőségi fejlesztések előtt is kaput nyit.

Mongóliában 60 millió állatot tartanak, az ország szeretné a világpiacra juttatni termékeit. Radnaa Burmaa mongol élelmezésügyi és mezőgazdasági miniszter elmondta, hogy a magyar kormánydelegáció néhány héttel ezelőtti, mongóliai látogatását viszonzó karcagi programján egy családi gazdaságot, egy tésztafeldolgozó üzemet és egy biogazdaságot tekintett meg a kíséretében lévő mongol szakemberekkel együtt.

A biokombinát-felújítás mellett tárgyaltak szakemberképzési együttműködésről és közös vállalkozások létrehozásáról is. Így például vágóhidak, hús- és tejfeldolgozó üzemek létesítése, illetve homoktövis-termelési és -feldolgozási együttműködés jöhet szóba.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu