2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Állat

Koronavírus: súlyos csapást mért a magyar vadásztársaságokra a járvány

Számos vállalkozással ellentétben Magyarországon szeptemberben mentesültek a karantén alól a vadásztársaságok, ám a bevételek többségét kitermelő külföldi bérvadászok érkezése elmaradt. Ráadásul a magyar vadászok is jóval óvatosabbak a koronavírus-járvány miatt, így egyes területeken 70-80 százalékkal csökkentek a vadászatból származó bevételek az elmúlt évekhez viszonyítva.
 
 

A külföldi vadászok hiánya okozta anyagi veszteséget a hazai vadászok nem tudják ellensúlyozni, mert nem rendelkeznek olyan vastag pénztárcával, különösen a drága nagyvadak esetében - írja az ATV Híradó riportjára hivatkozva az Index. A hazai vadászok jóval óvatosabbak a járvány miatt is és többek között nem hajlandóak többen egy autóba beülni. Egyes területeken, például Hajdú-Bihar megyében a vadászatból származó bevételek 70-80 százalékkal csökkentek az elmúlt évekhez viszonyítva.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

Vígh Imre fővadász szerint a kialakult nehéz helyzet az egész iparágat lehúzza, beleértve az apróvadak és nagyvadak szegmensét is. A szakértő úgy gondolja, hogy a legdrágábbnak számító gímszarvas-ágazat van a legrosszabb helyzetben, ezzel együtt pedig a vadásztársaságok jövője is bizonytalanná vált. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben