2019. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Hírek - Állat

Még több állategészségügyi támogatás szolgálja a sertésszektort

Jelentősen megnövelték az állatbetegségekre fordítható támogatási keretösszeget, elsősorban a sertéstartókra gondolva. Amennyiben mégis fordulna a kocka, más ágazatok kerülnének veszélyeztetett helyzetbe, akkor a forrásnövekmény azokban a szektorokban is felhasználható.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az előző évben a rendelkezésre álló keret összege 10,5 milliárd forint volt, amelyből 2,5 milliárd forintot a baromfiágazatban, 6,5 milliárd forintot az egyéb állattenyésztési ágazatokban, 1,5 milliárd forintot pedig vemhes üszők állat-egészségügyi szolgáltatásaira, gyógykezelésére és immunizálására lehetett felhasználni. Az idei évben a rendelkezésre álló keret összege 12 milliárd forint. A 4 milliárd forintos növekmény teljes egészében az állattenyésztés egyéb ágazatait - gyakorlatilag a sertésszektort - szolgálja. Ha mégis a baromfiágazatban vagy a marhatartásban merülne fel több támogatási igény (egy madárinfluenza vagy egy kéknyelv betegség) miatt, akkor a jogos igények a más ágazatokban felhasználható keretek terhére is teljesíthetőek.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!


Az alábbi célterületeken vehető igénybe pénzügyi hozzájárulás:

 • tenyész-, tojó- és brojlercsirke-állományokban, valamint a pulykaállományokban előforduló szalmonellózis,
 • a klasszikus sertéspestis,
 • az afrikai sertéspestis,
 • a madárinfluenza,
 • a fertőző szivacsos agyvelőbántalmak és a súrlókór,
 • a veszettség,
 • a kéknyelv betegség

felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükreirányuló nemzeti programokra.


Az állat-egészségügyi szolgáltatásra vonatkozó számlákat a baromfifélékre, az egyéb állatfajokra és a vemhes üszőre vonatkozóan külön kell kiállítani, és az azokra vonatkozó támogatási kérelmeket külön kell benyújtani.

A támogatás részletes szabályai itt olvashatóak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu