2020. március 30. hétfő Zalán

Hírek - Állat

Nagybani piac a tanyáknak

A Magyar Tanyákon Élők Egyesülete (MTÉE) létre szeretné hozni a Felső-Kiskunságban a tanyasi áruk nagybani piacát, önkormányzati boltok ellátására – írja a baon.hu.
 
 

Egymilliárd forint keretösszegű támogatást jelentettek be nemrégiben a tanyák fejlesztésére, ez nagyon szükséges lehet a dűlőutak karbantartásához, az ott élők tiszta, egészséges ivóvízzel való ellátásához, a tanyák energiaellátásának a fejlesztéséhez valamint az ottani közbiztonság megerősítéséhez.

Bács-Kiskun megyében komoly gondot jelent, hogy nincsenek jól ellátott boltok, és azokból sincs elegendő, így a kistelepülésen élők számára nem megfelelő az ellátás, hiszen hiányoznak a tőkeerős, nagyobb vállalkozások, melyek alapvető háztartási cikkeket, valamint élelmiszereket forgalmaznának kellő mennyiségben, és nincs aki komolyabb kereskedelmeket üzemeltessen. Ez a program ,melyet ebből az egymilliárd forintos anyagi forrásból jöhet létre, segítené a tanyasi termékek piacra kerülését, valamint jobb megélhetést teremtene a gazdálkodó családoknak.

A települési önkormányzatok szerepéről sem szabad megfeledkezni a tanyafejlesztési programban, hiszen azok állami támogatás igénybevételével is hozzá tudnak járulni a lakosság ellátásához – mondta Balogh József országgyűlési képviselő, az MTÉE elnöke.

Tudnának például nonprofit vállalkozásként üzemeltetni olyan helyi boltokat, melyek jórészt a helyi termelők által előállított produktumokat forgalmazná. A képviselő a parlamentben bejelentette, hogy a Felső-Kiskunságban a tanyaegyesület létre fogja hozni a tanyasi áruk nagybani piacát. Ettől azt várják, hogy jóval több egészséges, ráadásul helyi élelmiszer kerülne a hazai kiskereskedelmekbe.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu