2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende

Hírek - Állat

Új hírek bárányfronton: nagyot változtak az árak néhány nap alatt

Az Európai Unióban az elmúlt hetekben a nehézbárány-árakban tapasztalt, kismértékű csökkenése megállt, ugyanakkor a könnyűbárány-árak tovább emelkedtek.
 
 

A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. október 4-vel végződő, 40. héten 589,6 euró/100 kg, a könnyűbárány ára pedig 611 euró/100 kg volt  - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Előbbinél 0,3 %-os, utóbbinál pedig 0,6 %-os az emelkedés az egy héttel korábban rögzített értékekhez képest (39. héti árak: nehézbárány 587,6 euró/100 kg, könnyűbárány 607,1 euró/100 kg).

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A nehézbárány-árak hetek óta tartó mérséklődése tehát a 40. hétre megállt, azonban ez az érték még mindig 0,8 %-kal elmarad az egy hónappal korábban rögzített értékhez képest. A könnyűbárány-árak elmúlt hetekben tapasztalt fokozatosan emelkedése tovább folytatódott, így az jelenleg 3,5 %-kal magasabb az egy hónappal korábban rögzített árhoz viszonyítva. A 2019-es év hasonló időszakában rögzített értéket a nehézbárány-árak 14,6 %-kal, a könnyűbárány-árak pedig 8,6 %-kal haladják meg jelenleg. A 40. hétre a nehézbárány-árak Olaszországban 2,3 %-kal emelkedtek Spanyolországban, Franciaországban nem változtak, Írországban pedig tovább folytatódott az árak mérséklődése 0,6 %-kal. A mindig változó román árakban a 39. héten rögzített 16,9 %-os mérséklődést követően a 40. héten kimagaslóan magas, 37,9 %-os emelkedés volt tapasztalható.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu