Újabb áldozatot követelt a madárinfluenza

agrarszektor.hu
Megint egyre többen fertőződnek meg a vírussal Kínában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hét új, a madárinfluenza H7N9-es altípusával kapcsolatos megbetegedést jelentettek a hétvégén Kínában, ahol az elmúlt tíz hónapban több mint 150-en fertőződtek meg a vírussal. Újabb halálos áldozata is van a begetségnek.

A hétvégén a kelet-kínai Csöcsiang és Fucsien tartományokból, valamint a dél-kínai Kuangtung tartományokból jelentettek megbetegedést. A központi televízió, a CCTV beszámolója szerint a hét személyből négyen jelenleg is kritikus állapotban vannak, egy 29 és 30 éves fiatalember is a betegek közt van - írja az MTI.

Az érintetteknek kivétel nélkül volt kapcsolata szárnyasokkal betegségüket megelőzően, vagyis kizárható, hogy esetükben emberről emberre terjedt volna a kór. A hétvégén egy újabb halálos esetet is jelentettek a hatóságok: egy Fucsien tartománybeli, 38 éves férfi halt bele a fertőzésbe, ő ugyanakkor más betegségben is szenvedett.

A hatóságoknál bejelentett esetek száma a hétvégén 163-ra nőtt. A madárinfluenza tíz hónappal ezelőtt, tavaly márciusban, Kelet-Kínában megjelent H7N9-es altípusa hétfő délelőttel bezárólag 51 halálos áldozatot követelt, elsősorban az ország keleti, középső és déli tartományaiban, valamint Tajvanon és Hongkongban. A betegség terjedése a nyári és ősz eleji hónapokban érezhetően visszaszorult, az év eleje óta ugyanakkor újra felerősödött. Január első két hetében összesen 16 új megbetegedést jelentettek.

A hónap végén kezdődő kínai holdújév kapcsán a hatóságok fokozott óvatosságra intik a lakosságot. A legnagyobb családi ünnepnek számító munkaszüneti hét alatt százmilliók kelnek majd útra, fokozva a betegség további tartományokra való átterjedésének lehetőségét. A szakemberek ugyanakkor a pánik elkerülésére is felhívják a figyelmet, mondván, hogy a hatóságok mindent megtesznek a helyzet kezelésére. Az intézkedéseket az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is megfelelőnek minősíti, s nem teszi szükségessé sem az országból, sem az országba utazók fokozott vizsgálatát.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02