Kiderült az igazság a magyar zöldborsóról: ha szereted, ezt tudnod kell
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt, gyenge zöldborsótermést vásárolhattak fel az évben.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
Egyre több termékben találhatók a cukor helyett más alternatív édesítőszerek, melyek fő előnye, hogy az ezekkel készült élelmiszerek kalóriatartalma alacsonyabb.
Hőkezeléssel tartósíthatunk és fertőtleníthetünk, célja, hogy a mikrobiológiai aktivitás gyakorlatilag megszűnjön, ellenkező esetben a termék megromlik.
Így lehet pazarlásmentes a karácsony.
Űrhajósoknak kifejlesztett ételeket díjaztak.
Tippek a szamóca ideális tartósításához.
Ezekkel a trükkökkel garantáltan sokáig friss marad a zöldség, gyümölcs.
Állítólag még az öregedés folyamatát is lassítja.
Ha tehetjük, csak így használjuk a fűszernövényeket!
Ilyet még nem láttál!
Verhetetlenek a hagyományos, érlelt, füstös ízjegyek.
Pár hét, és kezdődet a fakemencés szilvaaszalás a Göcsejben.
Nőtt az agrárvállalatok hitelállománya 2018 utolsó negyedévében.
A legújabb technológiák új alapanyagigényt is támasztanak
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.