Tovább drágulnak az élelmiszerek itthon: foghatják a fejüket a magyarok
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
Mélynek kell lennie a pénztárcáknak ahhoz, hogy a húsvéti kedvenceket megvehessük.
Nincsenek könnyű helyzetben a tormatermelők idehaza, lépésekre lesz szükség a következő években.
A húsvét közeledtével minden évben ugrásszerű növekedésnek indul a különböző reszelt tormatermékek iránti kereslet.
Sokan nem is tudják, de Magyarország az Európai Unió legnagyobb tormatermelője.
Az egyre kevesebb termelő miatt gondot jelent a minőségi torma beszerzése, illetve egyre drágább a feldolgozásra alkalmas alapanyag.
A Magyarországon megtermelt 11 ezer tonna tormából csaknem 10 ezer exportra kerül.
Csak a gumós zeller behozatala 138 százalékkal 5,94 ezer tonnára nőtt 2023-ban az előző évihez képest.
Már Írországban is termesztik az utóbbi években egyre népszerűbbé váló japán különlegességet.
A belföldön előállított tormamennyiség az európai termelésnek több mint egyharmadát adja.
A kiváló minőségű magyar torma nemcsak hazánkban, de külföldön is keresett zöldség.
Idén is Magyarország az Európai Unió torma-raktára.
A torma valódi nagypályás téli immunerősítő.
Igazi csodanövény, mégsem esszük.
Pár éve még óriási volt rá a kereslet.
Mostantól a felvásárlási szerződéseket is kötelező írásba foglalni.
Egy zöldség, amiből igazi nagyhatalom vagyunk Európában.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Az Európai Unió baromfiimportja 11 százalékkal nőtt, a behozatal döntő része Brazíliából, Ukrajnából, az Egyesült Királyságból és Thaiföldről származott.
Az utóbbi hónapokban már Burgenlandban is felbukkant a myxomatózis, amely az üregi, házi és immár a mezei nyulakat is súlyosan érinti.
Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gazdaságban igazolta a vírus jelenlétét a Nébih.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.