Nincs több idő: ha így megy tovább, a gazdák tehetetlenek lesznek a földeken
Minden évben százmilliárdos a kár, gyökeres változásokra van szükség a mezőgazdaságban.
Minden évben százmilliárdos a kár, gyökeres változásokra van szükség a mezőgazdaságban.
A vízmegtartás a legfontosabb nemzetstratégiai, biztonságpolitikai és szuverenitásvédelmi kérdéssé vált.
A vízügyi hatóságok bejelentették, hogy megkezdődött a Duna Tolna vármegyei holtágainak vízpótlása.
A következő időszakban komoly szerep juthat a haltermelési és halászati ágazatnak a vízmegtartásban.
Országosan ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben Magyarországon.
A klímaváltozás miatt elkerülhetetlenül szükséges mesterséges vízpótlás a táj természetes alkalmazkodóképességét segíti
A rendkívüli aszály és a csapadékhiány ellenére minden öntözési igényt ki tudnak itthon elégíteni.
Válasz az éghajlatváltozás jelentette kihívásokra
Kiemelten fontos, hogy a magyar mezőgazdaság alkalmazkodni tudjon az éghajlatváltozás jelentette kihívásokhoz.
A szakértők szerint az agráriumban szakítani kell a vízelvezetés gondolatával, és a vízmegtartásra kellene összpontosítani.
A vízgazdálkodás területén csak összefogással és szemléletváltással lehet eredményeket elérni.
A fenntartható vízgazdálkodás és a vízmegőrzése az innovatív mezőgazdaság alapja.
Szeszélyes, ugyanis amíg az ország egyik fele „kiszárad” a másikon többször villám árvizekről is hír kaptunk.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Karcagon megalakította a Nemzeti Éghajlat- és Tájkutatási Központot.
A vízmegtartás és az öntözés hiánya továbbra is komoly problémát jelent a magyar mezőgazdaságban.
Már több mint 600-an ajánlották fel területüket vízmegtartási célra az EM tájékoztatása szerint.
Esőcseppekből közösségi erőforrás, avagy a nagyvárosokban is eredményes a vízmegtartás.
A következő csapadékos időben különösen fontos lesz a vízvisszatartás a földeken.
Megjelent a pályázati kiírás mezővédő erdősávok, fasorok és fás legelők kialakítására, melyre április 16-tól nyújthatnak be kérelmet a magyar gazdák.
Az Egyesült Nemzetek Szervezete szerint a lakosság élelmezéséhez elengedhetetlen a fenntartható vízgazdálkodás.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.