Emelkedik a pancsolt italok adója

agrarszektor.hu
Szignifikáns mértékben emelni fogják a pancsolt italok, pálinkautánzatok jövedéki adóját - mondta Fazekas Sándor.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A vidékfejlesztési miniszter szerint a piacot is megtisztíthatná, ha a hamisítványok, pálinkautánzatok, pancsok adóját megemelnék, a minőségi italok közterhén viszont nem változtatnának. Úgy véli, a jövedéki adónál a szeszes italok adója szorul emelésre, különösen az aromázott, mesterséges anyagokkal színezett pálinkautánzatoké.

"Ha rajtam múlna, úgy megemelném ezen hamisítványok adóját, hogy el is tűnjenek a piacról" - tette hozzá. A valódi szeszes italok adója jelenleg is elég magas, amiben a sok munka is tükröződik.

Ezek között van olyan, amelyik adóját csökkentettük, illetve megszüntettük az elmúlt évben azért, hogy a pálinka kapja vissza a régi szabadságát, "a pálinkafőzésen keresztül pedig megbecsüljük azt a munkát, ami a gyümölcstermesztők részéről testet ölt egy-egy üveg italban" - jelentette ki Fazekas Sándor - írja az Agromonitor.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?