Magyar halak mennek Indiába

agrarszektor.hu
Az Indiában igen szignifikáns halfogyasztás miatt kiemelkedő jelentőségű az az akvakultúra, a pontygenetika és az édesvízi haltenyésztési programok területét érintő megállapodás, melyet Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár és Prabeer Kumar Basu, az Indiai Köztársaság Mezőgazdasági Minisztériumának államtitkára írt alá Indiában a Magyar-Indiai Mezőgazdasági Munkacsoport ülésén.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A magyarországi génbankok eredményeit, illetve tenyésztési ismeretinket felhasználva a magyar pontyfajták indiai tenyésztése gyümölcsöző lehet. Az együttműködési megállapodások gyakorlati megvalósításáról a Halászati és Öntözési Kutatóintézet és az indiai Édesvízi Akvakultúra Központi Intézete gondoskodik.

A magyar Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet valamint az indiai Nemzeti Tejkutató és Állati Gén Erőforrás Intézet kétoldalú mezőgazdasági együttműködése kiterjed az állati génmegőrzés, valamint a tejelő szarvasmarha tenyésztés korszerűsítésére.

Napirendre került a cukorcirok technológiákkal és a burgonyatermesztéssel kapcsolatos tudományos munka támogatása, továbbá megállapodás jött létre a Budapesti Corvinus Egyetem, Kertészettudományi Kar és az Indiai Nemzeti Kertészeti Kutató Intézet között a növényélettan, molekuláris biológia, genetika és az alkalmazott kertészettudományok területén.

 

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?