2023. december 12. kedd Gabriella

Ilyen még nem volt: a magyar sajtkészítők is ott lesznek a nívós külföldi versenyen

agrarszektor.hu
2019. szeptember 14-15-én a csehországi Mikulovban ismét megrendezik a hagyományos helyi sajtfesztivált. A rendezvényen ezúttal magyar sajtkészítők és sajtbírák is részt vesznek.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Először vesznek részt magyar sajtkészítők és sajtbírák a Mikulovi Sajtfesztiválon. A fesztiválon, amely sajtversenyt és sajtvásárt is magában foglal, eddig csak cseh, szlovák és lengyel sajtkészítők vettek részt. A versenyen Magyarország nyolc sajtkészítője fogja megmérettetni magát a termékeivel. Ők az Alföldi Garabonciás Kft., a Kecskeház Sajtműhely, a Magyardombegyházi Szövetkezet, a Maszlik Családi Gazdaság, a Paraszt Sajt, a Tebike Kft., a Tündérkert Sajtműhely és Vászolyi Sajtmanufaktúra lesznek. A magyar sajtbírák közül négynek ez lesz az első nemzetközi versenye, ahol bíráskodni fog. Az ország összesen 26 fővel képviselteti magát a Mikulovi Sajtfesztiválon.

A Magyar Sajtkészítők Egyesülete a mikulovi vár utcáin sajtkészítési bemutató is tart majd, ahol elkészítik a cseh-magyar barátság sajtját, amelyet egy év érlelés után, a 2020-as Magyar Sajtmustrán fognak közösen megkóstolni. A Magyar Sajtkészítők Egyesülete viszonzásul meghívta a cseh kollégáket az idei, VII. Magyar Sajtmustrára.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 11. 13:33