Kihirdették a győzteseket: ezek most a legjobb magyar sajtok

Kihirdették a győzteseket: ezek most a legjobb magyar sajtok

agrarszektor.hu
Etyeken rendezték meg a VIII. Sajtmustrát, a legjobb hazai kézműves sajtok és tejtermékek versenyét. A 2020-as Sajtmustrára 100 tételt neveztek, amelyből 6 termék megkapta a legkiválóbbaknak járó Arany minősítést, emellett 9 ezüst és 10 bronz minősítés született.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Idén szeptember 5-én Etyeken, az Etyek Látogatóközpontban tartották a legjobb hazai kézműves sajtok és tejtermékek versenyét, a Sajtmustrát - írja az Index. Ez már a nyolcadik ilyen rendezvénye volt a Sajtkészítők Egyesületének, amelyen a koronavírus-járvány miatt ezúttal elmaradtak a kültéri rendezvények, például a sajtkedvelők által legjobban várt vásár, ahol máskor nem csak kóstolni lehet, hanem alaposan feltölteni az otthoni készletet a legkiválóbb honi tejtermékekből. 

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 
Forrás: Sajtmustra

Ebben az évben két programból állt össze a Sajtmustra, az egyik a megszokott sajtbírálat, a másik pedig egy szakmai konferencia volt. A bírálat szakmaisága is hasonlóan a nevezett tejtermékkel évről évre fejlődik - avatott be Hegedűs Imre a Sajtkészítők Egyesületének el alelnöke. Azt is elmondta a szakmai vezető, hogy a hazai sajtbírákat az egyesület képezte ki és havonta szakmai tréningeken vesznek részt, sőt nemzetközi sajtversenyeken is gyarapítják tudásukat, például a csehországi mikulovi és a legjelentősebb párizsi sajtversenyen is szerepeltek. Arról is beszélt Hegedűs Imre, hogy a VIII. Sajtmustrára 100 tételt neveztek és örömmel tapasztalták, hogy a sajtok és tejtermékek minősége továbbra is javulást mutat, így nem véletlen, hogy 2020-ban 6 arany, 9 ezüst és 10 bronz minősítés született. 

A VIII. sajtmustrán Arany minősítést ért el: házi vajával a Tolbán Sajt, krém fehér sajtjával a Tóth Gábor, Baráthegyi Zsíros tehénsajt krémjével a Szimbiózis Alapítvány, illetve parenyicájával Csontos Jánosné, valamint Parasztsajt raklettje Ficsor Árpádtól és a kékpenésszel érő félkemény sajt a Magyardombegyházi Sajtműhelytől. 

A konferenciáról is beszélt az elnökségi tag, amelyről elmondta, hogy a szervezésnél és a lebonyolításnál is nagyon ügyeltek rá, hogy megfeleljenek a járványügyi előírásoknak, illetve alkalmazkodniuk kellett a határzárhoz is, így a külföldi előadok online tartották meg előadásaikat. Olyan szakmai témák voltak napirenden, mint az alvadékvágás módszerei, a rézüst szerepe vagy éppen a sajtkéreg kezelése, illetve a sajtérlelés elmélete és gyakorlata, valamint a tejtermékek piacvédelme.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Növény

Megfő, megég a gyümölcs a fákon

Beindult a kényszerérés, egyre nagyobb problémát okoz a gyümölcságazatban is az extrém hőség és az erős UV-sugárzás párosa.

Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?