Ettől leesik az állad: ennyiért árulják a világ legdrágább marhahúsát

Ettől leesik az állad: ennyiért árulják a világ legdrágább marhahúsát

MTI
Véget ért az ötévente megrendezett Wagyu Olimpia Japánban. A Kagosima prefektúrában tartott rendezvényen a legjobb vagjumarhahúst és a legjobb wagyubikát is díjazták.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

2022. október 6-10. között rendezték meg Japánban az úgynevezett Wagyu Olimpiát. Az ötnapos rendezvény utolsó napján a házigazda Kagosima tartománynak adták át azt a miniszterelnöki díjat, amely a legjobb wagyubikának jár testalkata és szőrzete alapján. A legjobb minőségű wagyuhúsért járó díjat a szomszédos Mijazai kormányzóság nyerte el.

Kisida Fumio miniszterelnök, aki személyesen is részt vette a kagosimai Kirisima városban rendezett "olimpia" záróünnepségén, reményét fejezte fejezte ki, hogy tovább nő a japán vagjuhús népszerűsége és emelkedik előállításának hatékonysága is. A wagyu, vagyis a japán feketemarha a világ legdrágább szarvasmarhafajtája, márványozott húsának kilójáért több mint 100 ezer forintot is elkérnek.

A kilenc kategóriában odaítélt díjak közül hatot nyert el Kagosima, amelynek kormányzója kijelentette: "kétségkívül" náluk termelik a legjobb vagjuhúst. A versenyen rekordszámú, 438 vagjumarha vett részt Japán 47 kormányzósága közül 41-ből, a rendezvény 300 ezer látogatót vonzott. A következő olimpiát az északi Hokkaidó szigetén fogják megrendezni 2027-ben.

A wagyu világszerte egyre népszerűbb, a Föld mind több és több országában foglalkoznak vele. Magyarországon 2009 óta folyik a fajta tenyésztése a Hortobágyon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?