Ettől leesik az állad: ennyiért árulják a világ legdrágább marhahúsát

Ettől leesik az állad: ennyiért árulják a világ legdrágább marhahúsát

MTI
Véget ért az ötévente megrendezett Wagyu Olimpia Japánban. A Kagosima prefektúrában tartott rendezvényen a legjobb vagjumarhahúst és a legjobb wagyubikát is díjazták.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

2022. október 6-10. között rendezték meg Japánban az úgynevezett Wagyu Olimpiát. Az ötnapos rendezvény utolsó napján a házigazda Kagosima tartománynak adták át azt a miniszterelnöki díjat, amely a legjobb wagyubikának jár testalkata és szőrzete alapján. A legjobb minőségű wagyuhúsért járó díjat a szomszédos Mijazai kormányzóság nyerte el.

Kisida Fumio miniszterelnök, aki személyesen is részt vette a kagosimai Kirisima városban rendezett "olimpia" záróünnepségén, reményét fejezte fejezte ki, hogy tovább nő a japán vagjuhús népszerűsége és emelkedik előállításának hatékonysága is. A wagyu, vagyis a japán feketemarha a világ legdrágább szarvasmarhafajtája, márványozott húsának kilójáért több mint 100 ezer forintot is elkérnek.

A kilenc kategóriában odaítélt díjak közül hatot nyert el Kagosima, amelynek kormányzója kijelentette: "kétségkívül" náluk termelik a legjobb vagjuhúst. A versenyen rekordszámú, 438 vagjumarha vett részt Japán 47 kormányzósága közül 41-ből, a rendezvény 300 ezer látogatót vonzott. A következő olimpiát az északi Hokkaidó szigetén fogják megrendezni 2027-ben.

A wagyu világszerte egyre népszerűbb, a Föld mind több és több országában foglalkoznak vele. Magyarországon 2009 óta folyik a fajta tenyésztése a Hortobágyon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13