Megőrülnek külföldön a magyar élelmiszerekért: tarolnak ezek a termékek

Megőrülnek külföldön a magyar élelmiszerekért: tarolnak ezek a termékek

agrarszektor.hu
Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Food & Hotel Asia (Food&HotelAsia - FHA) szakkiállítást Szingapúrban, ahol nyolc hazai cég mutatta be világszínvonalú termékét. A magyar vállalkozók ismét nagy lendülettel képviselték az innovatív magyar élelmiszereket az Agrármarketing Centrum által működtetett, magyar közösségi standon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A látogatók megismerkedhettek a Lourdes Honey mézeivel, az 1945 óta a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök piacán fogalommá vált MIRELITE Mirsa Zrt. termékeivel. A kiállítók között szerepelt továbbá a Kecskeméti Konzerv Zrt., a Botész - Bodzatermelők Értékesítő Szövetkezete, ami több mint hetven termelőt képviselt, és jó példája a vidék összefogásának. A szingapúri 33 fokban mindenki nagy örömmel fogadta a Tutti Élelmiszeripari Kft. fagylaltjait vagy a nagyszerű jégbehűtött tokaji borokat - olvasható a közleményben. A rendezvény egyik nagy figyelmet kapó eseménye, Szijjártó Péter külügyminiszter látogatása volt, aki Szingapúrban széleskörű megbeszéléseket folytatott a kölcsönös befektetési lehetőségek és kereskedelmi együttműködések kialakításának érdekében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Mint elmondta, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar számára Szingapúr nagy lehetőséget jelent, a városállam ugyanis diverzifikálni kívánja importforrásait, amik nagyon széles körűek, hiszen szinte mindenből behozatalra szorulnak. Magyarország Szingapúri Nagykövetsége fontos feladatának tartja, hogy elősegítse a magyar cégek megjelenését az országban. Ezért Vitényi Péter, külgazdasági attasé egy év intenzív egyeztetése előzte meg az export megállapodást, amit Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Pach Judit, nagykövet asszony és Juhász Anikó, helyettes államtitkár asszony jelenlétében, nagy mennyiségű magyar mangalica és galambhús szingapúri exportjáról írtak alá.

Nagy öröm számomra, hogy segíthettem Vitényi Péter szingapúri külgazdasági attasé urat a mérföldkőnek számító kétoldalú export megállapodás előkészítésében, amit a Görbeházi Galamb Tenyészcentrum tulajdonosa, Barabás János és a Szingapúri Húskereskedelmi Szervezet elnöke, Alvin Kwek írt alá, Szijjártó Péter külügyminiszter úr jelenlétében. A megállapodás értelmében, összehangoljuk a tevékenységünket annak érdekében, hogy a magyar húsgalamb termékek mielőbb a szingapúri piacra kerülhessenek. Ez az együttműködés példát mutat a későbbiekben, egyéb húsok export előkészítésének is.

- mondta Weidel Walter, export és marketing tanácsadó.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az expo 5 napja alatt több ezer látogató ismerhette meg a kiállítók termékeit és kóstolhatta a magyar különlegességeket. Ezek a bemutatók nagy jelentőségűek a vállalkozások életében, mert itt találhatnak viszonteladó partnerekre, valamint megismerhetik a versenytársaik kínálatát is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02