Minél gazdagabbak, annál kevesebb húst esznek

Minél gazdagabbak, annál kevesebb húst esznek

agrarszektor.hu
Csökkenést vár a gazdag országok húsfogyasztásában egy az OECD és a FAO által közölt, egy évtizedre szóló jelentés. Korábban általános volt, hogy a jólét növekedésével emelkedett a húsfogyasztás is, napjainkban azonban ez megfordulni látszik: minél gazdagabb egy társadalom, annál kevésbé igényli a húst. A csökkenő volumenben ugyanakkor a baromfifélék törnek előre - számol be az AgWeb.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Annak ellenére, hogy a régóta fennálló tendenciák szerint az országok jövedelmének növekedésével nő az érintett társadalmak húsfogyasztása, úgy tűnik, hogy ezen a téren változás következik be napjainkban. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a Mezőgazdasági kilátások 2023-32 című jelentésében jelzi, hogy a magas jövedelmű térségekben, mint Nyugat-Európa és Észak-Amerika, az egy főre jutó húsfogyasztás az előrejelzések szerint csökkenni fog az elkövetkező évtizedben.

A kisebb volumenben a baromfi terjed

A világ mezőgazdasági kilátásairól szóló jelentés szerint a húsfogyasztás stagnálásának tendenciája a legtöbb gazdag országban érzékelhető. Előrejelzésük szerint 2032-ben a baromfi fogja biztosítani a húsfehérje 41 százalékát, elsősorban azért, mert a fogyasztók egyre érzékenyebbek az állatjólét, a környezeti hatások és az egészségügyi aggályok iránt, amelyek mellett a baromfi rendelkezik a legkisebb szénlábnyommal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?