UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK!
Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!
150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.
Annak ellenére, hogy a régóta fennálló tendenciák szerint az országok jövedelmének növekedésével nő az érintett társadalmak húsfogyasztása, úgy tűnik, hogy ezen a téren változás következik be napjainkban. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a Mezőgazdasági kilátások 2023-32 című jelentésében jelzi, hogy a magas jövedelmű térségekben, mint Nyugat-Európa és Észak-Amerika, az egy főre jutó húsfogyasztás az előrejelzések szerint csökkenni fog az elkövetkező évtizedben.
A térségbeli országok, amelyek a világ népességének nagyjából egyhatodát teszik ki, a világ teljes húsfogyasztásának körülbelül egyharmadát adják.
A kisebb volumenben a baromfi terjed
A világ mezőgazdasági kilátásairól szóló jelentés szerint a húsfogyasztás stagnálásának tendenciája a legtöbb gazdag országban érzékelhető. Előrejelzésük szerint 2032-ben a baromfi fogja biztosítani a húsfehérje 41 százalékát, elsősorban azért, mert a fogyasztók egyre érzékenyebbek az állatjólét, a környezeti hatások és az egészségügyi aggályok iránt, amelyek mellett a baromfi rendelkezik a legkisebb szénlábnyommal.