Minél gazdagabbak, annál kevesebb húst esznek

Minél gazdagabbak, annál kevesebb húst esznek

agrarszektor.hu
Csökkenést vár a gazdag országok húsfogyasztásában egy az OECD és a FAO által közölt, egy évtizedre szóló jelentés. Korábban általános volt, hogy a jólét növekedésével emelkedett a húsfogyasztás is, napjainkban azonban ez megfordulni látszik: minél gazdagabb egy társadalom, annál kevésbé igényli a húst. A csökkenő volumenben ugyanakkor a baromfifélék törnek előre - számol be az AgWeb.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

Annak ellenére, hogy a régóta fennálló tendenciák szerint az országok jövedelmének növekedésével nő az érintett társadalmak húsfogyasztása, úgy tűnik, hogy ezen a téren változás következik be napjainkban. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a Mezőgazdasági kilátások 2023-32 című jelentésében jelzi, hogy a magas jövedelmű térségekben, mint Nyugat-Európa és Észak-Amerika, az egy főre jutó húsfogyasztás az előrejelzések szerint csökkenni fog az elkövetkező évtizedben.

A kisebb volumenben a baromfi terjed

A világ mezőgazdasági kilátásairól szóló jelentés szerint a húsfogyasztás stagnálásának tendenciája a legtöbb gazdag országban érzékelhető. Előrejelzésük szerint 2032-ben a baromfi fogja biztosítani a húsfehérje 41 százalékát, elsősorban azért, mert a fogyasztók egyre érzékenyebbek az állatjólét, a környezeti hatások és az egészségügyi aggályok iránt, amelyek mellett a baromfi rendelkezik a legkisebb szénlábnyommal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?