Az a söröző minőségi, ahol jól csapolnak

agrarszektor.hu
A vendégek majdnem 50 százaléka szerint azok a sörözők számítanak minőséginek, ahol a sört szakszerűen csapolják. Fontos még azonban, hogy a kiszolgálás során mennyire figyelnek egy adott helyen a részletekre. Ugyanakkor a sörök minőségét jelentősen befolyásolja, milyen alaposan mosogatják el a poharat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Jelentősen befolyásolja a sörök minőségét, mennyire hozzáértő a vendéglátóhely - írja közleményében a Dreher. A sör megfelelő szénsavassága, hőfoka, habjának mennyisége és állaga egyaránt fontos. Nem mindegy például, milyen alapossággal mosogatják el a poharakat, amelyekbe a sör kerül. A leghatékonyabb hatást a kézi mosogatással érhető el. A nem megfelelően mosogatott és tárolt pohár falán mikroszennyeződések maradhatnak, amelyek - a csapolást megelőző megfelelő hideg pohárzuhany nélkül - túlzott habzáshoz vezethetnek. Ha viszont a nem megfelelően képzett hab nélkül kapjuk meg a sörünket, akkor az hamarabb oxidálódik, és az ízhatások nem érvényesülnek kellőképen.

A közelmúltban egy felmérésből kiderült, hogy a résztvevők 6,6 százaléka egyáltalán nem figyel arra, ki és hogyan csapolja számára a sört. A fogyasztók majdnem fele (46,5 százalék) viszont úgy érezte, ha látja, hogy szakszerűen folyik a csapolás, rögtön tudja, hogy minőségi helyen jár.

A vendégek majdnem 40 százaléka szerint ha a sörözőben a részletekre is odafigyelnek a kiszolgálás során, az szintén arra utal, hogy megbízható helyen járnak. A sörök frissessége a vendégek 21,7 százaléka szerint, a nagy sörválaszték a 15,4 százaléka, az információnyújtás az egyes sörökről pedig 14,8 százalék szerint fontos.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?