2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Élelmiszer

Feltalálták azt a banánt, amelynek meg lehet enni a héját

Ehető héjú banánt kísérleteztek ki Japánban. A termés héja nagyon vékony, és állaga megegyezik a gyümölcs belsejével.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy japán mezőgazdasági cég ehető héjú banánt fejlesztett ki, amelyet úgy hoztak létre, hogy a gyümölcs növekedési sejtjeit lassan lehűtötték mínusz 60 fokra, majd felolvasztották azokat. A fogyasztóknak a kutatók azt javasolják, hogy akkor fogyasszák el héjával együtt a banánt, amikor már barna foltok jelentek meg a gyümölcsön. Az eddigi tapasztalatok alapján az értékelők a banán héját nagyon vékonynak találták, és hasonló állagúnak minősítették a banán belsejével. 

Forrás: mongeebanana.com

Japánban népszerűek a praktikus kiszerelésű élelmiszerek, főleg a kevés idővel rendelkező emberek számára, akik széles körben találnak ilyen típusú készételeket, illetve különböző snack barokat. A kutatók szerint az ország ilyen jellegű kiskereskedelmi piaca várhatóan növekszik 2018-ban, és az ehető héjú banán kedveltsége is növekedhet. Az új gyümölcs valószínűleg speciális snackként jut majd el a fogyasztókhoz és kiegészítheti a snack barok kínálatát is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu