Feltalálták azt a banánt, amelynek meg lehet enni a héját

agrarszektor.hu
Ehető héjú banánt kísérleteztek ki Japánban. A termés héja nagyon vékony, és állaga megegyezik a gyümölcs belsejével.

Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 13. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A decemberi rendezvényen immár 11. alkalommal adjuk át tíz kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!

Egy japán mezőgazdasági cég ehető héjú banánt fejlesztett ki, amelyet úgy hoztak létre, hogy a gyümölcs növekedési sejtjeit lassan lehűtötték mínusz 60 fokra, majd felolvasztották azokat. A fogyasztóknak a kutatók azt javasolják, hogy akkor fogyasszák el héjával együtt a banánt, amikor már barna foltok jelentek meg a gyümölcsön. Az eddigi tapasztalatok alapján az értékelők a banán héját nagyon vékonynak találták, és hasonló állagúnak minősítették a banán belsejével. 

Japánban népszerűek a praktikus kiszerelésű élelmiszerek, főleg a kevés idővel rendelkező emberek számára, akik széles körben találnak ilyen típusú készételeket, illetve különböző snack barokat. A kutatók szerint az ország ilyen jellegű kiskereskedelmi piaca várhatóan növekszik 2018-ban, és az ehető héjú banán kedveltsége is növekedhet. Az új gyümölcs valószínűleg speciális snackként jut majd el a fogyasztókhoz és kiegészítheti a snack barok kínálatát is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?