2020. április 2. csütörtök Áron

Hírek - Élelmiszer

Idén is Pápán lesz a Nyugat-Dunántúl legfontosabb mezőgazdasági szakkiállítása

Néhány hónap múlva, május közepén rendezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a hagyományos Pápai Agrárexpót. Sok szakmai újdonsággal várják a közönséget. Az expó kiemelt szakmai rendezvénye idén is a Portfolio és az agrárszektor.hu által szervezett Nyugat-Magyarországi Agrárfórum lesz. Az előkészületekről számoltak be a szervezők.
 
 

Nagyüzem lesz az idei nyár közepe a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál: a június 1-2-i I. NAK Szántóföldi Napok előtt május 19-21. között a XXI. Pápai Agrárexpót rendezi meg a szervezet. Utóbbi bár regionális esemény, a Nyugat-Dunántúl legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállításának és vásárának számít, a NAK életében országos jelentőségű. Bár még több mint két hónap van hátra az expóig, ahogy Győrffy Balázs NAK-elnök az eseményt felvezető, március 2-i pápai sajtótájékoztatóján fogalmazott, időben kezdték el a szervezést és ennek köszönhetően időarányosan jól állnak, és ennek is köszönhetően a kiállítói oldalról már jelentős érdeklődés mutatkozik az esemény iránt.

Nagy öröm számunkra, hogy évről évre egyre többen látogatnak ki a rendezvényre; tavaly több mint 12 ezren voltak, ami rekordlátogatottságot jelentett. Mindez azt mutatja, hogy a célközönség és a szakma egyaránt folyamatosan visszaigazolja a rendezvény magas színvonalát

 – mondta Győrffy Balázs NAK-elnök. – A pápai önkormányzat támogatásával megvalósuló agrárexpón helyet kapnak a szakmai újdonságok, a gazdálkodók fórumokon vitathatják meg a különféle szakmai kihívásokat. Idén is megrendezzük, hasonlóan a tavalyi és tavalyelőtti évhez, a Portfolio agrárkonferenciáját, melyen a vállalatvezetők, gazdák, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői közösen foglalkozhatnak a hazai agrárium legfontosabb aktualitásaival. Az agrárexpó ezúttal is kiváló lehetőséget biztosít a régió agrárgazdasági szereplőinek a bemutatkozásra, a potenciális üzletfelekkel való találkozásra és a tartalmas kikapcsolódásra. De a rendezvénynek egyúttal fontos célja az is, hogy a gazdálkodók megismerkedhessenek az innovatív termékekkel és technológiákkal, eljussanak hozzájuk a legújabb szakmai információk. Nyugodtan kijelenthetem, hogy a Pápai Agrárexpo az elmúlt két évtizedben megtalálta a helyét a hazai rendezvények palettáján, annak üde regionális színfoltja. Az esztendők során jól kialakult és bejáratott programokat mindig igyekszünk aktualitásokkal, érdekességekkel színesíteni, illetve folyamatosan erősítjük az esemény regionális szerepét. Ami pedig a sokat hangoztatott programokat illeti. Mint a NAK elnöke megjegyezte, a kilátogatókat egyebek közt számos helyi termelő, lovas programok, gasztrofalu, szórakoztató és gyermekprogramok is várják.

 

Május 19-én újra Nyugat-magyarországi Agrárfórum - Írja be naptárába!
A Pápai Agrárexpo kiemelt szakmai rendezvénye lesz a Portfolio és az agrárszektor.hu által szervezett Nyugat-Magyarországi Agrárfórum. Az agrárfórumot a szervezők tavaly alapították azzal a céllal, hogy platformot teremtsenek a nyugat-magyarországi régió agrárgazdasági ügyeinek megtárgyalására, a kapcsolatépítésre és a szakmai együttgondolkodásra. A tavalyi rendezvény sikere egyértelműen jelzi, hogy a gazdálkodók és az agrárvállalatok részéről milyen óriási igény mutatkozik az információra, a vita és a véleménycsere lehetőségére.

A félnapos konferencián idén is a régió vállalatvezetői, gazdálkodók, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői adtak áttekintést a hazai agrárium aktuális helyzetéről, a régió mezőgazdaságát és feldolgozóiparát hangsúlyosan érintő témákról, és a térségbeli agrárvállalkozások és gazdálkodók lehetőségeiről.


Radovits Tibor, a NAK Veszprém megyei elnöke a programok kapcsán megjegyezte, ahogy tavaly, úgy

idén is egy szántóföldi bemutatóval kezdődik az expó, ahol a gazdák működés közben láthatják a legújabb gépeket, gépkapcsolatokat.

Ismét lesz a mindig nagy sikerű állatbemutató, továbbá – mivel a lótenyésztés a reneszánszát éli – a lovas bemutatót hangsúlyosabbá kívánják tenni. A Portfolio konferencián kívül a térségi vadgazdálkodóknak és földtulajdonosoknak fórumot rendeznek az új vadászati törvény eddigi tapasztalatainak megvitatására.

Az új technológiákról, gépekről, eszközökről, vetőmagokról egyéb termékekről ma már az internet korszakában nagyon jól és széles körűen lehet tájékozódni. Viszont egy ilyen expón ezeket körbe lehet járni, meg lehet fogni, ki lehet próbálni, működés közben látni; egész más élményt jelent – mutatott rá az expó jelentőségére Radovits Tibor

 

A város feldolgozóipara, élelmiszeripara az agráriumtól függ, a pápai munkahelyek jelentős része az agráriumból keletkezik, így ez a rendezvény hitelesen van jelen a mi városunkban.

Remélem, az érintett gazdasági társaságok sikeresen tudnak működni és méltóképpen tudnak megjelenni az expón, megmutatni a szakmai közönség számára termékskálájukat és szolgáltatásukat. Mindannyian abban bíznak, hogy az időjárás is kedvezni fog a rendezvénynek, hiszen azt szeretnék, hogy legalább a tavalyi létszámú közönség látogasson el a Pápai Agrárexpóra - tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu