2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Élelmiszer

Lázár: új megállapodást kötne a kormány az agrárkamarával

Új együttműködési megállapodást kíván kötni a kormány az agrárkamarával a november 3-i országos választások, illetve a kamarai tisztújítás után. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az agrárkamarának további feladatokat kell kapnia.
 
 

Stratégiai partnerének tekinti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát a kormány – jelentette ki Hódmezővásárhelyen Lázár János. A miniszter szerint a közelgő tisztújítás – a november 3-i országos agrárkamarai választások – után a kabinet új együttműködési megállapodást kötne a szervezettel. Szükség van az agrárkamara megerősítésére, és a köztestületet el kell látni további feladatokkal, felelősséggel is - tette hozzá.

A politikus az MTI szerint azt kérte a kamara 370 ezer választásra jogosult tagjától, hogy november 3-án vegyenek részt a tisztújításon. A miniszter azt emelte ki, hogy a tagok szavazatukkal a kisbirtokosok érdekszövetségét, a Magoszt (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét) támogassák.

A kormány növelné a mezőgazdaság GDP-n belüli arányát, és a kis- és közepes gazdálkodókat kívánja erősíteni a támogatás- és a földpolitikában is - hangoztatta Lázár János. Úgy vélte, a magyar emberek élelmiszer-szükségletét a hazai mezőgazdaságnak és feldolgozóiparnak kell kielégítenie, és „szeretnénk önellátásra berendezkedni”.

A miniszter szerint a kormány és Brüsszel között a következő évek legnagyobb vitája a magyar termőföld értékesítésének kérdése lesz. A kormány arra törekszik, hogy a termőföld magyar tulajdonban maradjon - szögezte le.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu