2019. november 13. szerda Szilvia

Hírek - Élelmiszer

Lázár: új megállapodást kötne a kormány az agrárkamarával

Új együttműködési megállapodást kíván kötni a kormány az agrárkamarával a november 3-i országos választások, illetve a kamarai tisztújítás után. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az agrárkamarának további feladatokat kell kapnia.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Stratégiai partnerének tekinti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát a kormány – jelentette ki Hódmezővásárhelyen Lázár János. A miniszter szerint a közelgő tisztújítás – a november 3-i országos agrárkamarai választások – után a kabinet új együttműködési megállapodást kötne a szervezettel. Szükség van az agrárkamara megerősítésére, és a köztestületet el kell látni további feladatokkal, felelősséggel is - tette hozzá.

A politikus az MTI szerint azt kérte a kamara 370 ezer választásra jogosult tagjától, hogy november 3-án vegyenek részt a tisztújításon. A miniszter azt emelte ki, hogy a tagok szavazatukkal a kisbirtokosok érdekszövetségét, a Magoszt (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét) támogassák.

A kormány növelné a mezőgazdaság GDP-n belüli arányát, és a kis- és közepes gazdálkodókat kívánja erősíteni a támogatás- és a földpolitikában is - hangoztatta Lázár János. Úgy vélte, a magyar emberek élelmiszer-szükségletét a hazai mezőgazdaságnak és feldolgozóiparnak kell kielégítenie, és „szeretnénk önellátásra berendezkedni”.

A miniszter szerint a kormány és Brüsszel között a következő évek legnagyobb vitája a magyar termőföld értékesítésének kérdése lesz. A kormány arra törekszik, hogy a termőföld magyar tulajdonban maradjon - szögezte le.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu