2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Élelmiszer

Magyar élelmiszerek hódíthatják meg a világot

Új élelmiszermárkát hozott létre a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Fenntartható Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács (FÉLT). A prémium minőségű, Áldomás elnevezésű termékeket a Portfolio és agrárszektor.hu közös szakmai rendezvényén, az Agrárszektor 2015 rendezvényén is bemutatták. A termékek a tervek szerint 2016 elején kerülhetnek a magyar és külföldi boltok polcaira.
 
 

Áldomás néven új magyar prémium kategóriás élelmiszermárkát hozott létre az MNKH és a FÉLT. A kezdeményezéssel a szervezetek a minőségi magyar élelmiszerek egységes és sikeres külpiaci megjelenését támogatnák. Az új márkát az ország legnagyobb agrárkonferenciáján, az Agrárszektor 2015 rendezvényén is bemutatták, és leghamarabb jövő év elején hozzák forgalomba.

Hazánk területi adottságai és a termelői szerkezet nem alkalmas arra, hogy nagy mennyiségben állítsunk elő olcsó élelmiszert, ezért a magyar termelők és feldolgozók a kiélezett nemzetközi versenyben leginkább a minőségi, és kézműves termékekkel érvényesülhetnek. Az MNKH és a FÉLT ezért hozta létre az Áldomás ernyőmárkát. A szervezetek célja, hogy a kis, kézműves és a nagy volumenben előállító termelők magas hozzáadott értékű, prémium kategóriás termékei egységes márkaarculattal jelenhessenek meg itthon és a külpiacokon egyaránt.

Az Áldomás másik fontos célja, hogy a hazai fogyasztók körében népszerűsítse az egészségtudatos táplálkozást. A kínálatban szereplő termékek bizonyítottan pozitív élettani hatással rendelkeznek, így segítik az egészségmegőrzést. A kezdeményezéshez első körben 15 termelő és feldolgozó csatlakozott, összesen 18 termékkel.

Védjeggyel a minőségért
Az Áldomás márkához egy védjegy is kapcsolódik, amely biztosítja a termékek versenyképességét és megfelelő minőségét is. A védjegy használata szigorú feltételekhez kötött, így a GMO mentesség a teljes termelési láncban alapkövetelmény, de a mesterséges, szintetikus anyagok, valamint az ízfokozó adalékanyagok használatának mellőzése is elvárt.

Az Áldomással a termelők előtt új piaci csatornák nyílnak meg, illetve első kézből tehetnek szert termékfejlesztési és külpiaci információkra, valamint növelhetik az értékesítési biztonságot - mutatott rá Ducsai-Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója. Az egységes ernyőmárka elősegíti a termelési integrációt és új, minőségi árualapot képez, míg a fogyasztók számára kiváló minőségű, ellenőrzött forrásból származó magyar élelmiszereket nyújt, melyek hozzájárulnak az általános egészségi állapot javulásához. Az Áldomás ernyőmárkához üzemmérettől függetlenül csatlakozhatnak a cégek, termelők, amennyiben a minőségi követelményeknek megfelelnek - tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu