2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Élelmiszer

Megtudtuk a szentesi cég terveit: új paprikafajtákkal tarolnák le a hazai boltokat

Új paprikafajtákat emelne be az értékesítési szortimentjébe a Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTÉSZ), emellett egy több mint 10 ezer négyzetméteres logisztikai csarnoképület létrehozását is tervezik - tudtuk meg Nagypéter Sándortól, a szövetkezet elnök-ügyvezetőjétől. Hozzátette, emellett duplájára növelnék a csomagolófelületet, mert a termékkörök mennyisége, valamint az értékesítésük is folyamatosan nő, így fontos, hogy még dinamikusabban tudjanak dolgozni.
 
 

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete 2002 novemberében alakult, 2004 májusa óta pedig elismert zöldség-, gyümölcstermelői és értékesítő szervezet - tájékoztatott Nagypéter Sándor, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak a "Portfolio Agrárgazdaságért" kategória egyik jelöltje volt. Kiemelte, szövetkezeti formában működnek, a tulajdonosok egyben termelőtagok is. Jelenleg 500 taggal rendelkeznek, ami körülbelül 350 aktív családot jelent, ők hozzák be az árujukat, főleg paprika-, illetve paradicsomféléket. Ezek mind frisspiaci áruk, és elsősorban növényházban termesztik őket.

Az ügyvezető a fejlesztési tervekkel kapcsolatban elmondta, 14 hónap alatt szeretnének létrehozni 2,5 milliárd forintból egy 10500 négyzetméteres, komplex logisztikai csarnoképületet, amivel teljesen modernizálnák a kereskedelmet és a logisztikát egyaránt. Emellett duplájára növelnék a csomagolófelületet, mert a termékörök mennyisége, valamint az értékesítés folyamatosan nő, így elengedhetetlen, hogy még dinamikusabban tudjanak dolgozni.  A szakember azt is elárulta, hogy dolgoznak azon is, hogy új paprikafajtákat emeljenek be az értékesítési szortimentjükbe.

Már 18 éve dolgozom itt a Délalföldi Kertészek Szövetkezeténél, friss diplomásként kerültem ide, majd a virtuális ranglétrát végigjárva jutottam el a jelenlegi pozíciómig. Azt gondolom a munka iránti alázat, és a mezőgazdaság, azon belül pedig a kertészet szeretete elengedhetetlen, ha valaki ezeket nem érzi, akkor a kertészet problémáit sem érti, és nem tudja megfelelően segíteni a termelők munkáját. Az én feladatom az, hogy minden elkövessek azért, hogy a tagok jobban és jövedelmezően tudjanak termelni, illetve megtalálják számításukat nemcsak a jelenben, de a jövőben is

 - közölte Nagypéter Sándor.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Portfolio

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben