Megtudtuk a szentesi cég terveit: új paprikafajtákkal tarolnák le a hazai boltokat

Megtudtuk a szentesi cég terveit: új paprikafajtákkal tarolnák le a hazai boltokat

agrarszektor.hu
Új paprikafajtákat emelne be az értékesítési szortimentjébe a Délalföldi Kertészek Szövetkezete (DélKerTÉSZ), emellett egy több mint 10 ezer négyzetméteres logisztikai csarnoképület létrehozását is tervezik - tudtuk meg Nagypéter Sándortól, a szövetkezet elnök-ügyvezetőjétől. Hozzátette, emellett duplájára növelnék a csomagolófelületet, mert a termékkörök mennyisége, valamint az értékesítésük is folyamatosan nő, így fontos, hogy még dinamikusabban tudjanak dolgozni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete 2002 novemberében alakult, 2004 májusa óta pedig elismert zöldség-, gyümölcstermelői és értékesítő szervezet - tájékoztatott Nagypéter Sándor, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak a "Portfolio Agrárgazdaságért" kategória egyik jelöltje volt. Kiemelte, szövetkezeti formában működnek, a tulajdonosok egyben termelőtagok is. Jelenleg 500 taggal rendelkeznek, ami körülbelül 350 aktív családot jelent, ők hozzák be az árujukat, főleg paprika-, illetve paradicsomféléket. Ezek mind frisspiaci áruk, és elsősorban növényházban termesztik őket.

Az ügyvezető a fejlesztési tervekkel kapcsolatban elmondta, 14 hónap alatt szeretnének létrehozni 2,5 milliárd forintból egy 10500 négyzetméteres, komplex logisztikai csarnoképületet, amivel teljesen modernizálnák a kereskedelmet és a logisztikát egyaránt. Emellett duplájára növelnék a csomagolófelületet, mert a termékörök mennyisége, valamint az értékesítés folyamatosan nő, így elengedhetetlen, hogy még dinamikusabban tudjanak dolgozni.  A szakember azt is elárulta, hogy dolgoznak azon is, hogy új paprikafajtákat emeljenek be az értékesítési szortimentjükbe.

Már 18 éve dolgozom itt a Délalföldi Kertészek Szövetkezeténél, friss diplomásként kerültem ide, majd a virtuális ranglétrát végigjárva jutottam el a jelenlegi pozíciómig. Azt gondolom a munka iránti alázat, és a mezőgazdaság, azon belül pedig a kertészet szeretete elengedhetetlen, ha valaki ezeket nem érzi, akkor a kertészet problémáit sem érti, és nem tudja megfelelően segíteni a termelők munkáját. Az én feladatom az, hogy minden elkövessek azért, hogy a tagok jobban és jövedelmezően tudjanak termelni, illetve megtalálják számításukat nemcsak a jelenben, de a jövőben is

 - közölte Nagypéter Sándor.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31