Őrület: vagyonokért kelt el egy láda whisky egy árverésen

Őrület: vagyonokért kelt el egy láda whisky egy árverésen

agrarszektor.hu
Rekordáron kelt egy láda skót whisky egy árverésen. A licit nyertese, egy ázsiai gyűjtő, 16 millió fontot fizetett ki 88 palacknyi ritka skót whiskyért, amit még 1975-ben palackoztak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sosem látott összegért kelt el egy láda skót whisky egy privát árverésen. Egy ázsiai gyűjtő ugyanis összesen 16 millió fontot (több mint 7,65 milliárd forintot) fizetett ki a 88 palacknyi, rendkívül ritkának mondható italért - írta meg a Világgazdaság a Financial Times értesülései alapján. Az ital különlegességét az adja, hogy 1975-ben palackozták a skót Islay szigetén, a több mint kétszáz éves Ardbeg szeszfőző üzemben.

Külön érdekesség, hogy az eredetileg palackonként 36 ezer fontra (mintegy 17,2 milliárd forintra) taksált whiskyt nem kapja meg egyszerre a vevő. A szeszfőzde ugyanis a következő öt év során, egyenként fogják leszállítani a licitnyertesnek a palackokat.

A kérdéses szeszesital egyébként még a szakértők szerint is rendkívüli, maga az ardbegi szeszfőző mester is azt mondta, hogy mindössze kétszer vagy háromszor kóstolt hasonlót egész karrierje során. A whisky, különösen a skót változat egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ilyen, és ehhez hasonló aukciókon. A világ számos országában rengeteg vagyonos gyűjtő akad, akik hajlandóak dollármilliókat is fizetni egy-egy különleges ízért, vagy ritkaságért.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?