Pofonegyszerű: ezt az ételt otthon sokkal egészségesebbé teheted

Pofonegyszerű: ezt az ételt otthon sokkal egészségesebbé teheted

agrarszektor.hu
Sokat hallunk a gyorséttermek és a húsevés hátrányairól, nem csoda, ha ma már nálunk is megkerülhetetlenek a vega és vegán opciók, amelyekhez az egészségességet társítjuk. Akár húsos, akár vegán a burger, mindenképpen jobb, ha otthon állítjuk össze minőségi szósszal és zöldségekkel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A gyerekek gyakran követelnek egészségtelen ételeket. Olykor-olykor a kedvükre tehetünk, de tartsuk szem előtt, hogy ha már gyorsfagyasztott alapanyagból dolgozunk, legalább az egyéb összetevőkben hozzuk a minőséget.

Alapanyagok 10 burgerre:

Hamburgerzsemle és hamburger

Szósz:
- 0,5 dkg avokádókocka vagy avokádó
- 0,5 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 db lime
- 8 dkg paradicsom
- só, bors

Pirított gombához:
- 250 g barna csiperke
- 5 dkg vöröshagyma
- 1,5 ek (modenai) balzsamecet
- só, bors

Rukkola
Paradicsom szeletelve

  • Elkészítjük az avokádókrémet. Ne készítsük túl intenzívre, mert elnyomja a hamburger ízét. Előkészítjük a paradicsomot, kivágjuk a magját és a húsát apró kockákra vágjuk. A lilahagymát összekockázzuk és lesózzuk, majd a levét kinyomkodjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ne törjük össze az avokádót teljesen krémesre, hagyjuk darabosra!
  • A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barna csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a balzsamecetet. Erős lángon pirítjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a gombát, hogy megmaradjon a szaftossága.
  • A burgert rostlapon (vagy serpenyőben) oldalanként 2-2 percig süssük, maximum 72 fokos maghőmérsékletig.
  • A hamburgerzsemléket félbevágjuk, megpirítjuk.
  • Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert. A buci mindkét felét megkenjük az avokádókrémmel, arra tesszük a paradicsomszeleteket és a burgert, erre halmozzuk a pirított gombát és a rukkolát, majd ráhelyezzük a zsemle tetejét.

Címlapkép: Beyond Meat

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?