2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Élelmiszer

Szolgáltató központokat nyit az agrárkamara

Hajdúböszörményben nyitotta meg első szolgáltató központját a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az új központban a hagyományos falugazdászi szolgáltatásokon túl külső partnerek bevonásával tanácsadást is igénybe vehetnek a tagok. A közeljövőben országszerte több hasonló központ létrehozását tervezi a NAK.
 
 

Úgynevezett „szolgáltató hálózat projektet” indít el a NAK, amellyel tagjai igényeit igyekszik felmérni és hatékonyabbá próbálja tenni szolgáltatásait - áll a köztestület közleményében. A partnernyilvántartási fejlesztések nyomán a kamara ma már naprakész, közhiteles adatokra épülő, széles körű adatbázissal rendelkezik körülbelül 400 ezer fős tagságáról.

A kísérleti stádiumban lévő "szolgáltató hálózat projekt" részeként a NAK szolgáltató központokat létesít, amelyek közül az első december 15-én nyílt meg Hajdúböszörményben. Itt a NAK egy helyszínen biztosítja a gazdálkodók számára a szakmai tájékoztatást és a tanácsadást.

A kamara nyilvános pályázatot hirdetett versenypiaci szereplők számára, akik az agráriumban dolgozóknak nyújtanak szolgáltatásokat, például műtrágyát, növényvédő szert, vetőmagot állítanak elő, vagy agrárhiteleket kínálnak. A felhívásra jelentkezett különböző szolgáltatók képviselői az agrárkamarai szolgáltató központban heti rendszerességgel nyújtanak hiteles szakmai tájékoztatást, amely a kamarai tagoknak ingyenes - közölte a NAK.

A különböző szolgáltatók mellett az Országos Katasztrófavédelem szakemberei, illetve méhészeti és erdészeti szaktanácsadók, valamint a NAK biztosításközvetítői és jogsegélyszolgálatot ellátó ügyvédei is részt vesznek a tanácsadásban. A következő időszak tapasztalatai alapján további településeken alakít ki szolgáltató központokat a kamara.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu