2020. július 5. vasárnap Emese, Sarolta

Hírek - Élelmiszer

Termékeket fejleszt és külföldön terjeszkedik a Nagykun-Hús

Új típusú, különböző krémeket tartalmazó sonka, és egy újabb palotás szalámi fejlesztését, majd piacra dobását tervezi a kunhegyesi Nagykun-Hús Kft. A cég azt is tervezi, hogy méteres vastagkolbász elnevezésű termékével a külpiacokon is megjelenik, ehhez azonban fejlesztenie kell kapacitásait.
 
 

Új termékek bevezetését, köztük egy különböző krémeket tartalmazó sonka, és egy új típusú palotás szalámi piacra dobását tervezi a közeljövőben a Nagykun-Hús Kft. - mondta az agrárszektor.hu-nak Szegedi Sándor, a cég ügyvezető igazgatója a 12. Coop Rally-n. A termékek fejlesztésén túl a cég tervei között szerepel még a méteres paprikás vastagkolbász eljuttatása Csehországba, Szlovákiába és Romániába is, ahol már jelenleg is megtalálhatók a Nagykun-Hús a termékei.

Mivel Magyarországon nagy a kereslet a méteres paprikás vastagkolbász iránt, így a termék már a belföldi piacokon elfogy, és a cégnek jelenleg nincs elég kapacitása, hogy még többet készítsen belőle. Így ahhoz, hogy külföldre is eljuttathassák a terméket, az ügyvezető igazgató szerint elengedhetetlen a kapacitások növelése.

A sertéshús áfacsökkentésének előnyeit már most érzi a cég, ugyanis jelentősen visszaszorult a feketegazdaság az adómérséklés hatására. Emiatt nőtt a forgalmuk és csökkent az árverseny is a piacon. Ennek az az oka, hogy aki eddig áfát csalt, annak könnyebb volt olcsóbban árulnia a cég termékeit, most azonban ez a "piaci vákuum" megszűnt.

A sertéshús árának jelentős ingadozása, amely az elmúlt évet uralta, a cégnél is okozott fennakadásokat. Ahol ugyanis fél évre le vannak szerződve, ott ilyenkor nem tudnak változtatni az áron. Ahol viszont nincs szerződés, ott tudják követni az árváltozásokat – emelte ki az ügyvezető.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu