2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Élelmiszer

Tovább nőttek a belvízes területek az Alsó-Tiszánál

Közel 500 hektárral nőtt a belvíz borította terület az Alsó-Tisza vidékén az elmúlt 24 órában, így már 40900 hektárt lepett el a víz, melynek fele mezőgazdasági terület.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Mintegy 12 ezer hektárnyi vetés, és 8550 hektár szántó áll víz alatt a regionális vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint. Az igazgatóság két belvízvédelmi szakaszán harmad-, négyen másod-, két belvízvédelmi szakaszán pedig elsőfokú a készültség. A térségben működő vízgazdálkodási társulatok közül a Szeged és Környéke Vízgazdálkodási Társulatnál harmadfokú készültség mellett folyik a védekezés, a többi társulatnál első- és másodfokú a készültség. Kömpöcön, Kunszentmártonon, Mindszenten, Székkutason és Újszentivánon másodfokú, hat településen pedig elsőfokú készültség mellett védekeznek a belvíz ellen – tudatta a szakember.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) működési területén 216,792 kilométeren – a Tiszán és a Maros torkolati szakaszán - első-, 22,813 kilométeren – a Hármas-Körös alsó szakaszán – másod-, 21,1 kilométeren – a folyó öcsöd-kunszentmártoni térségében – harmadfokú árvízvédelmi készültség van. Az igazgatóság 138 emberrel vesz részt az árvízvédekezésben: figyelő szolgálatot látnak el, és végrehajtják az árvízi jelenségek által indokolt feladatokat - közölte az igazgató.

(MTI)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu