2017. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende

Hírek - Élelmiszerpiac

Maradék nélkül – Ne a kukában végezze az ételünk

Akinek van jó gyakorlata, praktikája arra, hogyan lehet megelőzni az élelmiszer-hulladékok keletkezését, az most pályázaton is indulhat az ötleteivel. A nevezéseket május 31-ig várják, eredményhirdetés a szeptemberi OMÉK-on lesz.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzését szolgáló gyakorlatokat díjazzák a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) – közölte az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC). A Nébih által meghirdetett kiírásra május 31-ig lehet nevezni.

Napjainkban az élelmiszerpazarlás súlyos és globális problémává vált, nemcsak a környezetterhelés, de a jelentős gazdasági károk miatt is. A pazarlás visszaszorítása az Európai Unió egyik kiemelt célja, és ehhez a szándékhoz illeszkedik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által meghirdetett pályázat is.

A hivatal a pályázattal szeretné a szakmai közvélemény számára bemutatni azokat az élelmiszerhulladék-képződés megelőzését szolgáló jó gyakorlatokat, amelyeket a élelmiszerlánc-szereplői alkalmaznak. A Nébih az EU LIFE keretprogramjában támogatott, „Maradék nélkül” elnevezésű programjának fókuszában a háztartásokban keletkező élelmiszerhulladékok csökkentése áll.

A pályázaton a legeredményesebb, leginnovatívabb élelmiszeripari vagy kereskedelmi megoldást benyújtó szervezetet az „Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjjal” jutalmazzák. Az OMÉK-ot szeptember 20. és 24. között rendezik meg Budapesten.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu