2018. január 18. csütörtök Piroska

Hírek - Élelmiszerpiac

Paks II-től vesznek el és adnak milliárdokat Mezőhegyesnek

Hatmilliárd forintos átcsoportosítást hajt végre a kormány a 2016-os költségvetésben annak érdekében, hogy tőkeemelést hajtson végre az újraalapított Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-ben. A forrásokat a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelési keretéből veszik el.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. tőkeemeléséről most jelent meg kormányhatározat a Magyar Közlönyben. Eszerint a kormány 6 milliárd forintot csoportosít át a 2016-os költségvetésben az újonnan létrehozott, állami tulajdonú mezőhegyesi ménesbirtok feltőkésítésére, mégpedig a Paks II Atomerőmű Fejlesztő Zrt. tőkeemelési jogcímének terhére. A kormányhatározat végrehajtásáért a nemzetgazdasági miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter felelős.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Az Országgyűlés az idén nyáron fogadott el törvényt arról, hogy Mezőhegyesen az állami ménes fejlesztésével, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. földjeit is felhasználva, az állam mintagazdaságot hoz létre. A kormány több mint 2 milliárd forintért vásárolta vissza a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, majd a korábban is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel összevonva megalapította a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu