2020. február 18. kedd Bernadett

Hírek - Európai Unió

Július 16-ig nyújtható be kérelem a szőlőültetvény szerkezetátalakításhoz

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a szőlősgazdák figyelmét, hogy a 161/2008. (XII. 18.) FVM-rendelet alapján 2013. április 1-je és július 16-a között nyújthatják be a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához kapcsolódó támogatási kérelmüket. Támogatásban csak azok részesülhetnek, akik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által jóváhagyott egyéni tervvel rendelkeznek.
 
 

Támogatás kizárólag abban az esetben vehető igénybe, amennyiben a kérelmező igazolt származású szaporítóanyagot használt fel. Ez lehet:

 • engedélyes árutermő iskolában előállított, hatóság által ellenőrzött, minősített ültetési anyag,
 • hatóságilag ellenőrzött, igazolt eredetű alapanyag felhasználásával, házi szaporító iskolában, saját célra előállított ültetési anyag, vagy
 • más uniós tagállamban előállított, a hazai minőségi előírásoknak minden tekintetben megfelelő ültetési anyag.

A támogatási kérelmeket a 12/2013. (I. 22.) MVH Közlemény alapján postai úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatóságához (1385 Budapest 62., Pf. 867.)

A támogatás csak akkor fizethető ki, ha az MVH helyszíni ellenőrzése megállapítja, hogy a támogatási kérelemben megjelölt egyes műveleteket teljes mértékben, szakszerűen elvégezték.

A támogatás kifizetésének határideje a támogatási kérelem benyújtása szerinti pénzügyi év október 15-e. Az MVH a kifizetéseket úgy teljesíti, hogy az adott pénzügyi év tekintetében az összes kifizetés átlaga a 12 500 euró/ha összeget ne haladja meg.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu