Nincs mese: gyökeresen át kell alakulnia az agráriumnak

Nincs mese: gyökeresen át kell alakulnia az agráriumnak

A tudományra, az innovációra és nem egy esetben a helyi tudásra, a kreativitásra alapulva kell átformálni a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart annak érdekében, hogy fenntarthatóbb, igazságosabb és hatékonyabban működjön – hangzott el az Európai és Közép-Ázsiai Tudományos és Innovációs Hét megnyitó eseményén. A rendezvény az ENSZ mezőgazdasági és élelmezési szervezete, a FAO 2023. évi tudományos és innovációs fórumának része, amely igazodik az Élelmezési Világfórum "Az agrár-élelmiszeripari rendszerek átalakítása felgyorsítja az éghajlatváltozás elleni fellépést" témájához.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy hét az agrártudásról

Az esemény apropója az Európai és Közép-Ázsiai Tudományos és Innovációs Hét, amelyet a FAO szervezésében Budapesten tartanak október 2-a és 5-e között. A FAO célja, hogy ezen a rendezvényen a kormányok, kutatóintézetek, civil társadalmi szervezetek és a magánszektor számára platformot biztosítson a tudomány, a kutatás, az innováció, valamint a politika és a szakpolitika közötti kapcsolódási mechanizmusok integrációjának szükségleteivel, hiányosságaival és lehetőségeivel kapcsolatos tapasztalatok megvitatására és megosztására.

Stratégiai célok

Mindez kapcsolódik a FAO 2022-31-es stratégiájához is. A FAO 2022-ben jóváhagyott első tudományos és innovációs stratégiája megteremti az alapokat a tudomány és az innováció használatának fokozásához a FAO technikai beavatkozásaiban és normatív iránymutatásaiban.

Ez a stratégia kiegészíti a FAO éghajlatváltozással kapcsolatos stratégiáját, a FAO magánszektor bevonására vonatkozó stratégiáját és a biológiai sokféleségnek a mezőgazdasági ágazatokban való érvényesítésére vonatkozó FAO-stratégiát is, szervesen kapcsolódva azokhoz.

A technológia, az innováció és az adatok keretén belül a programozási beavatkozások gyorsítóinak tekinthetők. Ennek középpontjában az agrár-élelmiszeripari rendszerek átalakítása áll, hogy azok hatékonyabbá, rugalmasabbá és fenntarthatóbbá váljanak a jobb termelés, a megfelelő táplálkozás és jobb környezet elérése érdekében.

Cél az ellenállóbb agrárium

A FAO globális tevékenységének része az európai és közép-ázsiai térségre vonatkozó regionális cselekvési terve is. Az európai és közép-ázsiai agrár-élelmiszeripari rendszerek előtt álló összetett kihívások megoldásához a tudomány, a technológia és az innováció hasznosítására van szükség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?