Erre rengetegen nem is figyelnek: pedig a növények sorsa múlhat rajta

Erre rengetegen nem is figyelnek: pedig a növények sorsa múlhat rajta

agrarszektor.hu
A talaj egészsége mindig is fontos volt, de egyre fontosabbá válik ahogy klímánk és emberi szükségleteink is változnak. Az egészséges talaj, nem csak hogy csökkenti a klímaváltozás hatásait és a mezőgazdasági növényekre rótt terhét, de ellátja őket és ezáltal minket is a szükséges tápanyagokkal, ezért fontos különösen nagy figyelmet szentelnünk neki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A talaj egészségét igyekszik fenntartani maga a természet is a talajbiodiverzitás formájában, ugyanis a talajban rengeteg élőlény megtalálható az apró baktériumokon keresztül egészen a talajforgatását végző nagyobb emlősökig (vakondok és borzfélék). Amennyiben megértjük a talaj fontosságát, úgy meg kell értenünk a talajbiodiverzitás fontosságát is, hogy támogatásával képesek legyünk az anyatermészet számára megfelelő „munkakörülményeket” biztosítani az egészséges talajért és az egészséges életért, hogy ne csak mi, de unokáink is élvezhessék e Föld/föld gyümölcseit - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Talaj Biodiverzitás: A talpunk alatt rejtőző világ

A talaj tele van élettel, mely hihetetlenül sokszínű és ez a sokszínűség teszi lehetővé, hogy szolgálják a talajt és ezáltal az életet a földön. Ezen lények közössége a talajért és ezáltal érted is dolgozik. El sem hinnéd mekkora szükségünk van ezekre az élőlényekre és munkájukra, hogy ezt az általunk megismert életet és életszínvonalat élhessük.

Talaj a tápanyagellátás alapja

Ez a kijelentés elsőre talán túlzásnak hangzik, de ha jobban belegondolunk végtelenül igaz, a növényi, állati és az emberi szervezetnek is egyaránt szüksége van megfelelő táplálékellátásra, hogy egészségesen fejlődjön, valamint, hogy hosszantartó, egészséges életet élhessen. A körforgás a talajnál kezdődik, innen veszik fel a szükséges tápanyagokat a növények, majd a növényekből kerülnek tovább a tápanyagok az emberekbe és az állatokba, majd vissza a talajba és ez által a körforgásba.   

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?