2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Föld

Megtudtuk: koronavírus-fertőzött lehetett Bálint gazda

Egy hete távozott az élők sorából Bálint György, kertészmérnök, az ország Bálint gazdája. Otthonának ajtaján most piros karanténcédula látható, a halálhíre után nem sokkal pedig a kormány vírusinformációs honlapján is megjelent a hír, hogy elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg. Immáron bizonyos, az ország kedvenc kertésze elkaphatta halála előtt a vírust.
 
 

Korábban az Agrárszektor is beszámolt róla, hogy június 21-én, élete 101. évében elhunyt Bálint György, az ország kertésze. A halál oka tüdőgyulladás volt.

A legfrissebb információk szerint nem csak a tüdőgyulladás okozta Bálint gazda halálát. Koronavírus-fertőzött volt Bálint György, osztotta meg az ország legkedveltebb kertészmérnöke özvegyének egy hozzátartozója a Blikk magazinnal. A hozzátartozó szerint Bálint gazda özvegye most karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt.

A hozzátartozó elmondta, hogy négy napig a siófoki kórházban kezelték Bálint gazdát, a harmadikon csináltak koronavírustesztet, amely negatív lett. Ezután került a főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye. Ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt, vagyis néhány nappal korábban fertőződhetett meg.

Mivel Bálint gazda özvegye jelenleg is karanténban van, így a család a temetéssel megvárja a kéthetes vesztegzár leteltét. Bálint György temetése nyilvános lesz, július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik örök nyugalomra az ország legkedveltebb kertészét.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!