Itt az amerikaiak legújabb dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást írt alá a Growmark és a Solinftec. A Growmark egy olyan mezőgazdasági ellátó szövetkezet, amely az Egyesült Államokban és Kanadában működik, a Solinftec pedig egy a mezőgazdaság számára létrehozott technológiai szolgáltató, amely az ágazat hatékonyságának növelését tűzte ki maga elé célul. Az együttműködés célja, hogy egy új mezőgazdasági robotot alkossanak meg és hozzanak forgalomba.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Growmark és a Solinftec bejelentette, hogy partnerséget kötnek egy egyelőre még név nélküli mezőgazdasági robot kifejlesztésére és forgalomba hozatalára - írta meg a TechCrunch. A robot prototípusa már elkészült, az év hátralévő része már a terepi tesztelés jegyében fog telni. A Growmark és a Solinftec azt reméli, hogy valamikor a 2023-as év során piacra dobhatják a kész gépet.

A robot képes arra, hogy hatékonyan, önállóan körbejárja a szántóföldet. Közben rögzít olyan dolgokat, mint például a termés egészsége és tápanyagfelvétel, de figyel a potenciális problémákra, például a kártevőkre és a gyomokra is. Ezeket az információkat összegyűjti, és intézkedés céljából elküldi a gazdálkodónak.

Ez az élvonalbeli technológia segíteni fog a mezőgazdasági megoldások fejlesztésében és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok támogatásában. A Growmarkkal közösen a továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy támogassuk a gazdálkodókat abban, hogy megragadják a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket

- mondta Daniel Padrão, a Solinftec vezérigazgatója.

A hatalmas földterületek mikroszintű megfigyelése rendkívül nehéz feladat, és sokszor azt jelenti, hogy meg kell várni, hogy a veszélyeztetett területeken tényleges problémássá váljon a helyzet, mielőtt megfelelően kezelnék azokat. Számos különböző megoldási lehetőség van ezen a téren, a robotoktól a drónokon át a műholdas képalkotásig. A Growmark és a Solinftec robotja erre kínál majd egy lehetséges alternatívát.

(Címlapkép forrása: Solinftec)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?