2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Gépek

Elektromos takarmánykeverő-kiosztó: csendes, füstmentes, de méregdrága

Gyönyörűek működés közben a Siloking eTruck takarmánykeverő-kiosztó kocsik, amint elegánsan és szinte hangtalanul suhannak a tehenek között. Kapacitási korlátaik és áruk azonban ma még luxusjátékszerré teszik őket a piacon. Maximum 14 köbméter anyagot tudnak egymás után ötször elkészíteni és kiadni, áruk pedig a 32 millió forintot is elérheti.
 
 

A Siloking 100%-ban elektromosan működő takarmánykeverő-kiosztó kocsicsaládja háromféle (8, 10 és 14 köbméteres) tartállyal készül, melybe akár egy komplett körbála is belefér. A mellsőkerék-meghajtású, hátsó ikerfarkerekeken kormányozható járószerkezetű, bölcső alakú alvázon a két tengely között kapott helyet a csonkakúp alakú tartály, amelyben egy (eTruck 8 és eTruck 10), vagy két (eTruck 14) vertikális kúpos keverőcsiga dolgozik.

A kevert komplex takarmányok a tartályok elején található adagoló szalagokkal a jármű mindkét oldalán kiadhatók. Az alacsonyan elhelyezett vezetőfülke a mellső, hajtott tengely előtt kapott helyet. A járószerkezetet 18 kW, a keverőberendezést 15 kW, a hidraulikus rendszert 3,5 kW teljesítményű, 80 volt névleges feszültségű elektromotorok hajtják meg. A kúpos keverőcsigák 17, 33 és 50 f/min fordulatszámmal üzemeltethetők.

Az eTruck keverő-kiosztó kocsikhoz kétféle (465 Ah-ás, illetve 620 Ah-ás) akkumulátortelep választható. Egy 465 Ah-ás akkus feltöltéssel. min. 5 tartálynyi takarmánykeverék készíthető el és osztható ki. Az akkumulátortelep 5 óra alatt újra tölthető. Az akkutelepek élettartamát a gyártó 5 évben adja meg. A gépek ára 90-100 ezer euró körül mozog, ami hazai viszonylatban egy csúcskategóriás, hagyományos takarmánykeverő-kiosztó kocsi árának a négyszerese.

A hivatalos videó szerint a kocsi 20 km/h-val közlekedhet, kompakt (2,25 m magas és 2,23 m széles), akkumulátora és víztartálya (Aquamatik rendszer) könnyen tölthető, csendes, környezetbarát és litisztult a kezelőfelülete.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu