2021. március 5. péntek Adorján, Adrián

Hírek - Gépek

Ilyet még nem láttál: mini-burgonyakombájnnal rukkolt elő a nagy német gyártó

A Schmiede.One egy videót tett közzé a LinkedIn oldalán, amelyben egy kisméretű, félautomata burgonyakombájnt mutattak be működés közben.
 
 

A videó mindenféle kommentár vagy technikai részlet közlése nélkül került fel az oldalra, azóta már nem is elérhető. A Future Farming munkatársainak sikerült egy pillanatképet rögzíteniük a gépről, amely hivatalosan az Agritechnica expón lesz bemutatva.

A jelek szerint a gép mögötti ötlet az volt, hogy az egyre nagyobbá és nagyobbá váló burgonya- és céklakombájnok mellett van még hely a kisebb gépeknek. A képen látható félautomata arató-betakarítógép egy olcsóbb alternatívát jelenthet a nagy gépek mellett, amivel ráadásul még a talaj összetömörödése is elkerülhetővé válik.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

A gép a híresztelések szerint egy 37 lóerős teljesítményű motorral fog rendelkezni, és egy operátor távirányításával lesz irányítható, de a saját önálló tanulási rendszerére támaszkodva a kamerái sorkövetését használva önálló munkavégzésre is képes lesz.

A Schmiede.One a gépgyártó Grimme szárnyai alatt működő startup. A félautomata burgonyakombájn most hétvégén a hannoveri Agritechnica kiállításon a Grimme standjánál lesz látható.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu