2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Gépek

Kétmilliárdos beruházás a kaposvári Kométa húsüzemben

Kétmilliárd forintos beruházásra került sor Kaposvárott, amikor is átadták a Kométa húsüzem új szalámiérlelő üzemét, valamint felavatták a modernizált húsdaraboló csarnokot.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A cég hatszáz dolgozójával eddig is az egyik legnagyobb somogyi foglalkoztatónak számított, de Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató bejelentése szerint további terjeszkedéssel a következő két-három évben 100-150 új munkahelyet fognak teremteni. A kaposvári Kométa a hazai húsipar élvonalába sorolható, évente 800 ezer sertést dolgoznak fel, mintegy 20 ezer tonna húskészítményt állítanak elő, a mostani fejlesztésnek köszönhetően pedig már évi 2200 tonna szalámit képesek legyártani - írja a sonline.hu

A húskombinát az elmúlt tíz év alatt több mint nyolcmilliárd forintot költött beruházásra, ehhez csaknem egymilliárd forint támogatást kapott.
A mostani fejlesztések segítségével több munkahelyet teremtenek, elősegítik a régió fejlődését, erősödik a versenyképesség, továbbá jelentősen csökken a vállalat energiafelhasználása.

Hosszú távú cél a jelenleg rendkívül alacsony sertésszám növelése, amelyben a kormány is segít, valamint egy élelmiszeripari központ létrehozása, amelyben a Kaposvári Élelmiszeripari Programnak is kiemelt szerep juthat a helyi önkormányzat és egyetem, valamint több cég közreműködésével

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu