2021. június 25. péntek Vilmos

Hírek - Gépek

Kifejlesztettek egy furcsa terepjárót, amelyen nem fog ki a sár

Gumihevederes járószerkezetű terepjárót, vagyis igazán a gazdáknak való „öszvért” fejlesztett ki az egyik japán autógyártó. Ezzel aligha lehet a gyereket iskolába vinni, de mostoha terepen, saras szántóföldön és járhatatlan legelőkön szinte verhetetlen.
 
 

A nagy kerekű, összkerékhajtású SUV-okat a legtöbb tulajdonos egyfajta státusszimbólumként használja, hiszen az átlagosnál nehezebb körülmények közt ezek a szabadidőautók sem boldogulnak jobban a magasabb teljesítmény-tartományú személykocsiknál. A Nissan most változtatni igyekszik a dolgon, hiszen kifejlesztette az X-Trail SUV gumihevederrel felszerelt változatát.

A szokatlan megoldás révén a közönséges terepjáró egy csapásra „buldózerré” alakult át. Nemcsak sárban, de extrém homokos talajon vagy akár jeges-havas úton is használhatóvá vált a 122 cm hosszú, 38 cm széles és 76 cm magas gumihevederek által. A járműnél ugyanakkor nemcsak kerékcsere történt, de módosítottak a felfüggesztésen és a  kerékdobokon is. Megmaradt viszont a négyhengeres, 2500 köbcentis, 170 LE-s motor, ami elegendőnek tűnik a terepjáráshoz.

A küllemre kicsit szokatlan, de kétségkívül tekintélyt parancsoló gépet egyelőre csak koncepcióautóként mutatták be a New York-i Nemzetközi Autókiállításon. A sárgított üvegek és az álcázó festés azt az érzést keltik a szemlélőben, hogy inkább egy katonai, semmint civil járművet lát.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu