2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Gépek

Negyedével nőhet idén a mezőgépek forgalma

Akár 25-30 százalékkal, összesen 200 milliárd forintra nőhet az a mezőgazdasági gépek hazai forgalma. A megvásárolt nagy értékű eszközök háromnegyedét ma már pénzügyi szervezetek finanszírozzák. A napokban aláírt megállapodás szerint az MKB-csoport a következő időszakban jelentős támogatást nyújt a Megfosz szakmai programjának megvalósításához.
 
 

Együttműködési megállapodást írt alá Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója és Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (Megfosz) elnöke. Az MKB-csoport és a Megfosz idén januárban már közösen jelent meg az AgrárgépShow kiállításon. A partnerség jegyében a felek a közeljövőben több közös reklám- és marketingkampányt folytatnak majd, rendezvényeket bonyolítanak le, valamint társadalmi szerepvállalásaikat is összehangolják. Az MKB mintegy 30 millió forintnyi finanszírozással vállal részt a szövetséggel való együttműködésben.

A Megfosz évek óta kiemelten foglalkozik a mezőgazdaság, valamint az élelmiszer-ágazat versenyképességének erősítésével. Ezért indította el a Legyél Te is mezőgépész! pályaorientációs kampányát, amelyben felhívja a figyelmet a mezőgazdasághoz kapcsolódó szakmákban rejlő lehetőségekre – emelte ki Harsányi Zsolt. A program üzenete az, hogy a mezőgépészet hosszú távú megélhetést képes biztosítani, és alkalmas az önálló, vállalkozói tevékenység elindításához, így akár a generációkon átívelő, hosszú távú vállalkozói lét megalapozásához is.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az MKB-csoport több évtizede jó kapcsolatot ápol az agrárszakma képviselőivel. Az MKB-Euroleasing 2016-ban indította el mezőgazdasági gép- és eszközfinanszírozási üzletágát, amellyel az indulás évében a második legnagyobb szereplője lett a lízingpiac ezen szegmensének.

Harsányi Zsolt az MTI-nek elmondta, hogy több ezer mezőgazdasági gépkezelői és mintegy 600-800 gépészmérnök üzemeltetői állás van betöltetlenül az országban. A múlt évben a mezőgazdasági gépek forgalma mintegy 155-160 milliárd forint volt. Az idén ez a 200 milliárd forintot is elérheti a kedvező pályázati feltételek nyomán. A megvásárolt nagy értékű gépek háromnegyedét ma már pénzügyi szervezetek finanszírozzák.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben