2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Gépek

Takarékosabb és hatékonyabb tápanyag-ellátást ígér az új Gaspardo

Új mérleg és szórórendszer került a legújabb Gaspardo műtrágyaszórókba, amit az idei Agritechnica kiállításon mutattak be. A Primo EW sorozat négy tagból áll, amelyek alapvetően a tartályméretben különböznek egymástól, egyéb képességeikben megegyeznek.
 
 

A 2019-es hannoveri Agritechnica kiállításon a Maschio Gaspardo bemutatta legújabb ISOBUS-os műtrágyaszóróját, a Primo EW-t. A gép szoftverét is házon belül, a Gaspardónál alkották meg. A beállításokat már kényelmesen, a vezetőfülkéből lehet változtatni. A műtrágyaszóró automatikus szakaszolásra és sebességarányos adagolásra is képes, és természetesen határszélszóróval is rendelkezik.

A gép szíve az adagolórendszer, amelyet kíméletesen dolgozó keverőlapáttal láttak el, így az a műtrágyaszemcséket nem töri, nem porosítja. Az adagolórendszer precíz működését két tolózár biztosítja. A felső szabályozza a kiadandó mennyiséget, míg az alsó nyitja és zárja a tölcsért. A kétzáras rendszernek köszönhetően a szórótárcsák egymástól függetlenül működhetnek, ami egy finomabb dozírozást tesz lehetővé. Elektronikus úton menet közben is szabályozható a kijuttatandó mennyiség. A gép egyedi beállításait egy új applikáció segítségével lehet rögzíteni és változtatni.

A gép szériatartozéka a mérleg, így az aktuális súly valós időben ellenőrizhető a tartályban. A mérleges Primo EW sorozat négy modellből áll, amelyek a tartály térfogatában különböznek egymástól, ami lehet 1350, 1970, 2590 és 3210 liter. Maximálisan mindegyik modell 3200 kilogramm műtrágyát képes befogadni. A munkatávolság 12-36 méter között szabályozható.

Címlapfotó: www.maschio.com

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu