Egy budapesti programozó iskola is ráharapott az agráriumra

agrarszektor.hu
Hogy mennyire jelentős a mezőgazdaságban az adatok gyűjtése és feldolgozása iránti igény, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy már egy budapesti programozóiskola is foglalkozni kezdett a témával. Ingyenes rendezvényén ismert agrárszakemberek mutatják be a hallgatóságnak, hogy merre is halad az ágazat digitalizációja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Codecool programozó iskola február 20-i, ingyenes meetupján ismert agrárszakemberek segítségével mutatja be a hallgatóknak azt a digitális forradalmat, ami az ágazatban zajlik.

A következő területekre hívják fel figyelmet:

Navigáció, önvezető járművek: Az autonóm traktorok a kamerák és GPS-ek beépítésével már alkalmasak a távfelügyeletre és önálló működésre. Ezzel a megoldással nagyobb és gyorsabb ütemű előrelépés történhet, mint a közúti közlekedésben, hiszen a szántóföldön történő balesetek kockázata elenyésző: bátrabban engedhetjük szabadjára a gépeket. A szátóföldi navigáció során beérkező adatok volumene az autonóm irányítási rendszerekkel már ma is kezelhető mértékű, hiszen nagyságrendekkel kevesebb, mint egy belvárosi kereszteződésben.

Szállítási, kihordási és monitoring eljárások: A dróntechnológiának köszönhetően a gazdáknak mindenhol lehet szeme. A különböző képalkotási technikák lehetővé teszik a farmereknek, hogy a korábbinál sokkal részletesebb adatokat gyűjtsenek, javítva ezzel a növényi egészség ellenőrzését és a talajminőség értékelését. A módszer révén az ültetés, magszórás és permetezés is átvehető a robusztus gépektől. A drónok komoly elemzőszoftverekkel analizálják a kamerával rögzített képsorokat, így sokkal hatékonyabbá válik a szelektálás.

Okosfarm-koncepciók: Az új megoldások minden munkafolyamatot támogatni tudnak, beleértve olyan feladatokat, mint az irányítás, döntés, menedzselés, terményválasztás, illetve az erőforrások rendelése és nyilvántartása. A mérnökök a farmerekkel együttműködve a technológia segítségét felhasználva próbálják létrehozni a precíziós, intelligens gazdaságot. Az intelligens gazdálkodás a meglévő gazdálkodási feladatokba integrálja a fejlett technológiákat a mezőgazdasági termékek minőségének megőrzése és a termelés hatékonyságának növelése érdekében.


Hatékonyabb gyomirtás: A növények védelmének érdekében kritikus szempontnak számít a gyomok és kártevők elleni védelem. A fejlesztők már több prototípuson dolgoznak, ezekből az egyik legismertebb a Bonirob robot. Az autóméretű Bonirob autonóm módon képes navigálni növényterületeken videó és műholdas GPS segítségével. A fejlesztők a robotokba programozzák, hogy azonosítsák a gyomokat, mielőtt eltávolítják őket.

EZ IS ÉRDEKELHET

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?