Ne hagyd, hogy a hangyák megkeserítsék az életed: hét biztos módszer a távoltartásukra

A kerti és a lakásban lévő, idegesítő hangyák ellen is léteznek bevált módszerek. Mutatunk néhány tippet, hogyan lehet hatásosan megszabadulni a sokak életét megkeserítő rovaroktól.

A házunk belterülete valójában nem része a hangyák természetes élőhelyének - írja a hobbikert.hu. Időnként azonban néhány bosszantó fekete rovar azonban mégis felbukkan a házban, némi elszóródott élelmiszerre vadászva. Ugyanakkor nem csak a lakásban, de a kertekben is gyakori vendégek, kiírtásukra pedig számtalan módszer létezik, mutatunk is néhány ezek közül.

1. Permetezzük le a hangyabolyt

300 gramm friss vagy 30 gramm szárított ürömöt tegyünk tíz liter vízbe, majd az így kapott oldatot hagyjuk két hétig erjedni. Ha letelt a 14 nap, öntsük az elegyet a hangyabolyra.

2. Zárjuk el a bejáratot

A repedéseket és hasadékokat, amelyeken keresztül a hangyák bejönnek a házba, zárjuk le agyaggal, szilikonnal vagy ragasztóval. A boltokban is be lehet szerezni ezeket a ragadós csapdákat, amelyek megakadályozzák, hogy a hangyák az ablakon vagy az ajtón keresztül bejussanak a lakásba.

3. Ültessünk fűszernövényeket

Tegyünk páfrányt, kakukkfüvet, borókát, turbolyát, citromfüvet, levendulaolajat vagy levendulavirágot a hangyák vonulási útjába. Ezek ugyanis az illóolajukkal megzavarják a hangyák tájékozódását és így hosszú időre elhagyják a területet a bosszantó rovarok.4. Használjunk háztartási készítményeket

Tegyünk citromhéjat, ecetet vagy fahéjat a boly bejáratához. Az intenzív szagok ugyanis elriasztják a hangyákat.

5. Az állateledel vonzza a hangyákat

Mindig figyeljünk arra, hogy ne hagyjuk szanaszét az állateledelt, mert vonzza a hangyákat. Ezért minden esetben távolítsuk el az állatok által el nem fogyasztott ételt a kutya vagy macska táljából.

6. Mindig szorosan zárjuk el az ételeket

Minden élelmiszert száraz, tiszta helyen és szorosan lezárva tároljunk, hogy a hangyákat ne vonzza. Gumi tömítésű üveg és kerámia edényekben a legjobb élelmiszert tárolni, ebbe ugyanis biztosan nem jutnak be a rovarok. 

7. Vegyünk csali csapdát

Ezek a csapdák tulajdonképpen rovarölő szert tartalmaznak, amit a hangyák a csalival együtt elfogyasztanak. A csapdákat tegyük olyan helyre - szekrény alá - ahol a háziállatok vagy gyerekek nem találják meg, csak a hangyák, mert az emberre veszélyesek lehetnek. 


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Nem csak ételeinkkel tehet csodát a fahéj.
Filléres csodaszer: nem is hinnéd, mi mindenre használható a fahéj a kertben