Pofonegyszerű és tényleg működik: így lehet burjánzó a kerted ősszel is

Pofonegyszerű és tényleg működik: így lehet burjánzó a kerted ősszel is

agrarszektor.hu
Lassan, de biztosan elérkezünk a nyár végéhez, ami sok esetben a nyugalom és a pihenés végét is jelenti, na meg az ősz kezdetét. Ám még így is van minek örülni, hiszen ősszel is szebbnél szebb növényekkel díszíthetjük a kertünket és az erkélyünket egyaránt. Augusztus végéhez közeledve pedig bizony mindenre ráfér a frissítés, itt hát a remek alkalom ahhoz, hogy kicsit ráhangolódjunk a szeptemberre és őszi pompába öltöztessünk a kertünket. Az alábbi tippek segítségével pedig hangulatossá, sőt, egyenesen filmbeillővé varázsolhatjuk otthonunkat.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A virágokat és a kellemes légkört természetesen nemcsak nyáron és tavasszal élvezhetjük, hanem a fakóbb, hűvösebb hónapokban is. Sőt, ilyenkor még jobban esik az embernek rápillantani egy-egy szép színes, illatos virágra, a hangulatunk garantáltan jobb lesz - írja a balconygardenweb. A tél beköszöntéig így biztosan nem lesz hiány a gyönyörködésben, aztán pedig eljön az idő, hogy a téli kertre, erkélyre álljunk át - de addig is még jó pár hónap van hátra. Egy csokorba gyűjtöttük, hogy mi kell a burjánzó, bőséges és változatos őszi kerthez, amihez ráadásul még csak profinak sem kell lennünk.

EZ IS ÉRDEKELHET

1. Termesszünk őszi virágokat

Érdemes az erkélyen is könnyedén termeszthető és egyben szép virágok mellett dönteni, hiszen így nemcsak szép látványban lesz részünk, de nem kell azon aggódnunk, hogy nem vagyunk elég tapasztaltak a gondozásukhoz. Ilyen növény például a krizantém, az árvácska, az őszirózsa, a pillangóvirág és sok más gyönyörű fajta is.

2. Alkossunk különböző kombinációkat 

Ebben az esetben a különféle formájú, méretű, illatú, színű és fajtájú növényeket "keverhetjük", minden csak a fantáziánkra és a stílusunkra van bízva. De akár játszhatunk azzal is, hogy mikbe tesszük a virágainkat. Ültethetjük őket ládába, lógó kosarakba, de fel is futtathatjuk a növényeket. Nagyszerű módja annak, hogy különlegessé és egyedivé varázsoljuk az erkélyt.

3. Az igazi őszt idéző virágok

Termesszünk nagyobb levelű virágokat is a balkonon. Ha valami, akkor ez meg fogja hozni az igazi őszi hangulatot, hiszen ezek a növények zöld, barna, narancssárga és vörös színben is pompáznak - elvégre ezek az évszak árnyalatai. Ilyen a begónia, a hamvaska, a kroton és a tölgylevelű hortenzia is.

EZ IS ÉRDEKELHET

4. Ne mondjunk le a zöldségekről sem

Az őszi zöldségeket nyár végén és kora ősszel ültessük el, így már az évszak végén vagy tél elején élvezhetjük is a friss, finom terméseket. A spenóttal, salátával, kelkáposztával, retekkel, paradicsommal - ebben az esetben válasszunk korai érésű fajtákat -, karalábéval és a sárgarépával sem lőhetünk mellé.

5. Válasszunk őszi színeket

Az őszi színek a meleg árnyalatokból származnak: vörös, barna, narancs, sárga, bronz, barna és réz. Éppen ezért próbáljunk meg ilyen színű növényeket, bútorokat, kiegészítőket és textileket választani, az eredmény garantált lesz!

6. Ne hagyjuk ki az őszi dekorációt sem

Mi is idézhetné jobban az őszt a töknél, a leveleknél, gyertyáknál és más tradicionális dísznél? Ezek a dekortárgyak könnyen beszerezhetőek szinte bárhonnan, de a természet is adhat számunkra tökéletes díszítőelemeket, mégpedig tobozokat. Az pedig már csak a kreativitásunkon múlik, hogy mit, hogyan rendezünk el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?